Manşetler

iOS 5 beta 2 kablosuz eş zamanlama desteğiyle birlikte geldi

Apple önümüzdeki sonbaharda beklenen iOS 5’in geliştiricilere özel beta sürümünün ikinci versiyonunu yayınladı. WWDC 2011’de ilk kez ön gösterime sunulan iOS 5 hem yenilenmiş bir bildirim sistemiyle gelecek hem de aynı etkinlikte tanıtılan iCloud bulut servisiyle sıkı bağları bulunacak.

iOS 5’in kayıtlı iOS geliştiricilerine özel ikinci beta sürümü iTunes 10.5’in ikinci beta sürümüyle birlikte geliyor. iTunes güncellemesi iCloud üzerinden kablosuz eş zamanlama işleminin test edilmesi açısından önemli. iOS 5’in ikinci betası 9A5248D numarasını taşıyor ve dokuz farklı versiyonla birlikte geliyor. iPad 2’nin Wi-Fi, GSM ve CDMA versiyonları için toplam üç tane, birinci nesil iPad için bir tane, iPhone 4’ün GSM ve CDMA versiyonları için olacak şekilde toplam iki tane, iPhone 3GS için bir tane, üçüncü ve dördüncü nesil iPod touch için de toplam iki tane iOS 5 beta 2 versiyonu bulunuyor.

Geliştiriciler iOS 5 beta 2’yi cihazlarına yüklediklerinde, daha eski sürümlere geri dönüş fırsatı bulamayacaklar. Ancak daha sonra yayınlanacak beta sürümlerine veya final versiyona güncelleme işlemini yapabilecekler.

İlgili – iPodNN

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER