Manşetler

iOS 5 Beta 2 ile birlikte gelen iyileştirmeler: Kablosuz eş zamanlama, 3G üzerinden günceleme

Apple’ın önümüzdeki eylül ayında çıkaracağı iOS 5‘in kayıtlı yazılımcılara özel beta sürümünün ikinci versiyonu geride kalan haftasonuna girerken yayınlandı. Yeni gelen bu beta sürümüyle birlikte gelen en önemli yenilik olarak Wi-Fi aracılığıyla eş zamanlama desteği dikkat çekiyor.

AppleInsider sitesi iOS 5 beta 2’de yer alan yenilikleri mercek altına almış. Sitenin yayınladığı ekran görüntüleri kilit ekranında yer alan bildirimleri gösteriyor. Ayrıca sitenin belirttiğine göre iMessage uygulaması, mesajlaşma geçmişinde yukarı doğru kaydırıldığında aşağı doğru itiliyor. 9to5Mac sitesiyse havadan alınacak güncellemeler için 3G desteğinin de sunulacağını doğrulayacak kanıtlara erişmiş. Apple, yeni iOS versiyonunun kablosuz bağlantı sayesinde güncellemeleri “havadan” alacağını belirtmişti. Böylelikle cihazı bilgisayara bağlama zahmetinden de kurtulmuş olacağız. Yukarıda yer alan kod dizisi bu havadan güncelleme işlevinin hem Wi-Fi hem de 3G üzerinden kullanılabileceğini gösteriyor.

Bir başka iyileştirme ise Johan Brook tarafından ortaya çıkarılmış. Buna göre Apple web geliştiricilerine uygulamalarında iOS’in doğal kaydırma davranışını kullanma imkânı sunuyor. Örneğin, iOS’te yer alan Kişiler bölümünde kayıtlar arasında gezinirken veya iPod uygulaması içinde yüklü olan şarkılara yer atarken aşağı veya yukarı doğru kaydırma yaptığınızda belli bir hızda sürüklemeden sonra listenin daha hızlı şekilde ve alfabetik bir düzende aktığını görürsünüz. iOS 5 ile birlikte gelen destek sayesinde artık Safari üzerinden erişilen web tabanlı uygulamalarda da bu tarz bir listede gezinme fırsatı yakalayabileceğiz.

İlgili – AppleInsider
İlgili – 9to5Mac
İlgili – Johan Brook

İLGİLİ HABERLER