Manşetler

iOS 5.1’in Golden Master öncesi sürümü yeni bir kamera sürgüsü ve Japonca Siri işaret ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yakında gelmesi beklenen iOS 5.1 ile ilgili çok fazla detay yokken, Portekizce yayın yapan Blog do iPhone sitesi beklenen bu yeni işletim sisteminin Golden Master öncesi versiyonuna ulaşmış ve bu sürüm içinde yer alan yeni bir kilit ekranı kamera sürgüsünün ekran görüntüsünü yayınlamış.

Yeni bir ikon kilit ekranında sabit şekilde kalıyor ve dokunma yerine dikey şekilde sürüklenerek kamera uygulamasına geçiş yapılıyor. Mevcut durumda kilit ekranındayken kamera kısayolunun görünmesi için ana ekran tuşuna art arda iki kez basılması gerekiyor. iOS 5.1 ile geleceği iddia edilen yenilikle birlikte ana ekran tuşuna basma ihtiyacı ortadan kaldırılabilir.

iOS 5.1 ile gelmesi beklenen bir başka yenilik de Siri’ye eklenecek Japonca desteği olabilir. Siri’nin ayarlarına ait ekran görüntüsü içinde Japonca dil seçeneğinin yer alması bunu akıllara getiriyor. Siri’nin dil işleme işlevini üstlenen Nuance’ın Dragon Dictation aracı hâlihazırda Japonca’yı destekliyor, bundan dolayı gelecek iOS sürümünde Siri için Japonca desteğinin eklenmesi zor görünmüyor.

Blog do iPhone’un ekran görüntülerine ulaştığını iddia ettiği Golden Master sürümünün önümüzdeki birkaç hafta içinde yayınlanması bekleniyor. iPad 3’ün mart başında tanıtılıp mart ortasında piyasaya çıkması ihtimâli göz önünde bulundurulduğunda, iPad 3’ün iOS 5.1 ile yüklü şekilde satışa çıkması, mevcut cihazlara güncellemenin de aynı zamanda getirilmesi mümkün gibi görünüyor.

İlgili – MacRumors
İlgili – Blog do iPhone

İLGİLİ HABERLER