Manşetler

iOS 4.3’te çoklu görev hareketleri nasıl etkinleştirilir? – Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, iOS 4.3’ün beta sürümlerinde çoklu görev hareketleri olarak adlandırılan ve kullanıcıların çoklu görev işlemlerini cihazdaki fiziksel ana ekran tuşu yerine birkaç parmak hareketiyle gerçekleştirmesini sağlayan özelliğe yer vermişti. Bu özellik oldukça ilgimizi çekmişti, ancak Apple daha sonra bu özelliğe iOS 4.3’te yer vermeyeceğini açıklamıştı.

Geçtiğimiz hafta yayınlanan iOS 4.3’te daha önce söylendiği gibi çoklu görev hareketleri yer almadı. Yine de, bu özellik iOS 4.3’ün doğasında var, sadece açığa çıkartılmış değil. Engadget ise bu gizli özelliği açığa çıkarmanın yollarını geçtiğimiz günlerde yayınladı. Biz de aynı yöntemi deneyip sizinle paylaşalım istedik.

iOS 4.3’te çoklu görev hareketlerini etkinleştirmek için öncelikle bir Mac bilgisayar sahibi olmalısınız. iOS veya Mac uygulama geliştiricilerinin kullanmış olduğu Xcode adlı yazılım geliştirme aracını bu bilgisayara indirmelisiniz. Xcode 4’ü Mac App Store üzerinden 4.99$’a satın alıp kolay bir şekilde indirebilir ve cihazınıza kurabilirsiniz. Ancak Xcode 4’ün 4.24 GB’lık büyük bir kurulum dosyası olduğunu hatırlatalım, sınırsız bir internet kotanızın olmasında fayda var. Bu arada Engadget, ziyaretçilerinin kendi uyarmasından sonra alternatif bir yola da dikkat çekiyor. Apple Geliştirici Sitesi’ne ücretsiz kayıt olarak Xcode 3 yazılımını ücretsiz şekilde Mac bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Xcode’un kurulum dosyasını indirip gerekli kurulum işlemlerini gerçekleştirdikten sonra Xcode’u başlatın. Karşınıza çıkan açılış sihirbazı size yeni bir proje başlatmanız için yardımcı olacaktır. Proje ile işimiz olmadığı için tüm adımları hızlı bir şekilde geçin. iPad’inizi cihaza bağlayın ve Xcode’un iPad’i cihazlar bölümü altında görmesini bekleyin.

Xcode’un ana ekranında cihazınızı gördükten sonra “Use for Development” butonuna tıklayın. Açılacak olan pencerede sizden Apple geliştirici hesabı ve şifrenizi girmeniz istenecektir. Bu noktada “Cancel” tuşuna basın. İşimiz bitti. iPad’inizin bilgisayar kablosunu çıkarın. iPad’in Ayarlar bölümüne gittiğinizde yazının başındaki fotoğrafta olduğu gibi “Çoklu Görev Hareketleri” özelliğinin etkinleştirildiğini göreceksiniz.

Yukarıdaki adımları gerçekleştirdikten sonra bir de iPad’in çoklu görev hareketlerini size gösterelim istedik ve aşağıdaki videoyu hazırladık. Çoklu görev hareketlerini kullanmak oldukça zevkli ve bizi çoğu zaman ana ekran tuşuna basma zahmetinden kurtarıyor.

Video: iOS 4.3 yüklü iPad’de çoklu görev hareketleri

İlgili – Engadget

İLGİLİ HABERLER