Manşetler

iOS 4.3 ve Rupert Murdoch’un “The Daily” gazetesi Aralık ayında yayınlanacak mı?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iOS 4.2.1’in yayınlanmasıyla birlikte Apple’ın iOS 4.3’ü Aralık ortalarında çıkaracağına dair haberler gelmeye başladı. Sözü edilen yeni yazılımın sadece varolan ufak hataları düzeltmekle kalmayıp uygulama abonelik sistemini ve Rupert Murdoch’un iPad tabanlı elektronik gazete projesini tüm iOS cihazlarına getireceği söyleniyor.

Macstories’in kaynaklarından aldığı bilgilere göre Apple iOS yazılımının yeni versiyonunu gelecek ayın ortalarında çıkarmayı planlıyordu. Ancak iOS 4.2’nin planlanan tarihinden daha sonra yayınlanmış olması iOS 4.3’ün daha önce planlanan Aralık ortası çıkışını geciktirebilir. Yine de, şimdilik iOS 4.3’ün yayınlanacağı tarih olarak 13 Aralık veriliyor. Bu tarihten sadece birkaç gün önce, Daring Fireball sitesinden John Gruber’e göre 9 Aralık’ta, bir basın toplantısı düzenlenerek yeni yazılım ve servislerin duyurusu yapılacak.

Aslına bakarsanız, Apple basit iOS güncellemeleri için basın toplantısı düzenlemez. Eğer yukarıda bahsettiğimiz dedikoduların gerçeklik payı varsa, Apple iOS 4.3 için büyük birşeylerin hazırlığını yapıyor olmalı. Uygulama abonelikleri bu kapsamda büyük bir yenilik olarak değerlendirilebilir. Bu yenilik sayesinde uygulama geliştiricileri ve özellikle de yayıncılar uygulamalar üstünden sundukları günlük, haftalık, aylık ve yıllık yayınlar için para talep edebilecek.

Bu gelişmeler, 2-3 gün önce haberini verdiğimiz The Daily adlı, Rupert Murdoch’ın sahibi olduğu News Corporation’ın Apple ile birlikte çalışmalarını yürüttüğü iPad tabanlı elektronik gazeteyi aklımıza getiriyor. Her yeni sayının 0.99$’lık fiyatla satılacağı söylenen bu yeni gazete projesi için şimdiden 100 gazeteci işe alınmış bile.

Rupert Murdoch da Fox Business’a verdiği bir röportajda The Daily’nin varlığını onayladı, ancak konu hakkında detay vermekten kaçındı. Görünüşe göre Murdoch tüm bilgileri 9 Aralık’ta düzenleneceği söylenen basın toplantısına saklıyor. O gün geldiğinde kendisini Steve Jobs ile birlikte The Daily’yi tanıtırken görebiliriz.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, iOS 4.2’nin tahmin edilenden 1-2 hafta geç çıkması, iOS 4.3 yazılımının ve The Daily gazetesinin yayınlanmasını da sarkıtabilir. Ancak ortada duran ortaklığın yüksek profilli oluşu, Apple’ın fazla mesai yapıp tüm işleri 9 Aralık’a yetiştirmesi yönünde rol oynayabilir.

İlgili – Macstories

İLGİLİ HABERLER