Teknoloji

iOS 18 yenilenmiş arayüz unsurlarıyla kullanıcıların karşısına çıkacak

ios 18

Apple, yeni iOS ve macOS sürümlerinde kullanıcılarına görsel anlamda yenilikler sunmaya hazırlanıyor gibi görünüyor. Bloomberg’den Mark Gurman, Power On isimli bülteninin en yeni sayısında iOS 18 ile yapılması muhtemel değişikliklere dair öngörülerini paylaştı.

Gurman’a göre, söz konusu değişiklikler iOS 6’dan iOS 7’ye geçişteki kadar kapsamlı olmayacak. Tecrübeli gazeteci, “Şirket gerçekten de iOS’un tasarımını bu yılın başlarında güncellemeye çalışıyor ancak bunun VisionOS’u yansıtan tam bir revizyon olacağına inanmıyorum” ifadesini kullanırken; iOS’te bu yıl yapılacak değişikliklerin macOS’e yansımasının 2025 veya 2026’da olacağını belirtti.

Apple Vision Pro işletim sistemi ilk kez tanıtıldığından bu yana birçok kişi, Apple’ın diğer işletim sistemlerinin tasarımını 3D düğmelerin ve camsı arka plan dokularının VisionOS estetiğine uyacak şekilde güncelleyip güncellemeyeceğini merak ediyordu. VisionOS tasarımı doğrudan geçişli video etrafında dönen bir platforma özel olduğundan bu duruma dair kesin bir beklenti söz konusu değildi. Açık uygulama pencereleri ‘aracılığıyla’ çevrenizdeki dünyanın bağlamını görebilmek, iOS için pek geçerli olmayan bir kavram niteliği taşıyor.

Ancak iPhone ve iPad’de büyük tasarım değişikliklerini görmeyeli uzun zaman oldu. Her türlü görsel yenileme, AI destekli önemli özellikleri de içerecek şekilde ayarlanmış, heyecan verici bir sürümü kullanıcıların karşısına çıkarabilir.

iOS 18, WWDC 2024’te tanıtılacak

Nitekim Mark Gurman daha önce Apple’ın iOS 18’i önemli yeni özellikler ve tasarımlarla “iddialı ve ilgi çekici” olarak gördüğünü söylemişti. Şirket, yeni nesil işletim sistemlerini Haziran ayında yapılacak yıllık WWDC konferansında resmi olarak tanıtacak. iOS 18 yaz boyunca beta sürümünde olacak ve Apple’ın olağan takvimi çerçevesinde eylül ayında tüm kullanıcılarla buluşacak.

İLGİLİ HABERLER