ManşetlerTeknoloji

Apple, iOS 18 ile iPhone’lara dev yenilikler getirmeyi hedefliyor

ios 18

Apple, iPhone’lar için gelecek sonbaharda beklenen iOS 18 yazılım güncellemesine büyük önem atfediyor. Şirket, güncellemenin hırslı ve etkileyici olmasını sağlamak için bir hafta için geliştirme çalışmalarını durdurdu ve böylece hataları düzeltmeye odaklandı. Gelecek özelliklerin detayları henüz belirsiz olsa da, iOS 18’in performans ve güvenlikte önemli iyileştirmeler getirmesi ve büyük yeni özellikler ile tasarımlar sunması bekleniyor. Apple’ın ayrıca generatif yapay zeka özellikleri üzerinde çalıştığı söyleniyor, ancak detaylar şimdilik sınırlı. Geliştirme molasının iOS 18’in yayınlanmasını önemli ölçüde geciktirmesi beklenmiyor.

Bloomberg’den Mark Gurman’ın Power On bülteninde belirttiğine göre, Apple içeride iOS 18’i “hırslı ve etkileyici” olarak nitelendiriyor. iOS 18’in amacı, önemli performans ve güvenlik iyileştirmeleri ile büyük yeni özellikler ve tasarımlarla birlikte dağıtılmak olacak. iOS 18’in tam olarak hangi yeni özellikleri içereceği belirsiz olsa da, Gurman’a göre, bu güncelleme, iPhone ve iPad kullanıcıları için birkaç yıldır alınan orta boy güncellemelerin ardından geliyor.

iOS 18 için Apple’ın geliştirdiği bazı üretici yapay zeka özelliklerinden bahsediliyor. Ancak, bu özelliklerin son kullanıcılar için nasıl işleyeceği konusunda henüz bir bilgi yok.

iOS 18 geliştirme çalışmalarına verilen bir haftalık mola sorun yaratmayacak

Gurman’a göre, iOS 18’in geliştirilmesi için yapılan bir haftalık mola, yazılımın nihai yayınını önemli ölçüde geciktirmeyecek. En kötü senaryo, şirketin lansmandan önce herhangi bir son dakika sorununu ele almak için daha az zamanı olacak.

Apple, iOS 18 ve macOS 15’in geliştirilmesini olası hataları ele almak için durdurmuştu. Bu hata ayıklama molası, yazılım mühendislerinin sorunları çözmeye odaklanmalarını sağlayarak, bir sonraki kilometre taşının başlangıcını bir hafta geciktirdi. Apple, 2019’da benzer bir karar almış ve lansman gününde hatalara ve özellik gecikmelerine neden olan sorunları düzeltmek için prosedürleri yeniden düzenlemişti.

Apple’da her yazılım geliştirme döngüsü, haziran ayındaki Dünya Geliştiriciler Konferansı’ndan (WWDC) önce tipik olarak dört kilometre taşı içeriyor. Bu son döngü, hata ayıklama molası nedeniyle hatalarla başa çıkmak için ekstra bir hafta kazanmış oldu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER