Teknoloji

Apple iOS 17’de Denetim Merkezi’ni yenilemeye hazırlanıyor

apple ios 17
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple iOS 17 hakkındaki ilk bilgileri WWDC 2023‘te paylaşmaya hazırlanıyor. iOS 17’de kullanıcıları nelerin beklediğiyle ilgili sızıntılar da yavaş yavaş etrafta dolaşmaya başlamış durumda. Bunların en yenisine göre, iOS 17 yenilenmiş bir Denetim Merkezi ile kullanıcıların karşısına çıkacak.

Apple Denetim Merkezi’ni ilk kez iOS 7 ile kullanıma sunmuştu. Denetin Merkezi üzerinden kablosuz, hücresel, Bluetooth ayarlarına, medya kontrollerine ve bazı yerel uygulamaların kısayollarına erişilebiliyor. Cupertino merkezli şirketin iOS 17’de Denetim Merkezi’ni tamamen yenileyeceği söyleniyor.

Yeni Denetim Merkezi’nde kullanıcıları ne gibi değişikliklerin beklediği belirsizliğini koruyor. Ancak Apple’ın kullanıcılara daha fazla kişiselleştirme imkanı sunması muhtemel görünüyor. Hâlihazırda Denetim Merkezi’ndeki bazı unsurlar yeniden düzenlenebilirken, kullanıcılar verili seçenekler üzerinden ekstra kısayollar ekleyebiliyor.

Eğer bu iddia doğru çıkarsa, Apple 2017’de yayınladığı iOS 11’den sonra Kontrol Merkezi’ni ilk defa yenilemiş olacak. Şirket o dönemde iPhone X için Denetim Merkezi’ni ekranın tamamını kaplayan bir menü hâline getirmişti. İddiayı paylaşan kişinin iPhone 14 Pro ve Dynamic Island hakkındaki sızıntılarının doğru çıktığını belirtmekte fayda var.

Daha önce çıkan haberlerde iOS 17’nin sistemin kararlılığına odaklanan küçük bir güncelleme olacağı belirtilmişti. Ancak daha sonra Apple’ın bundan vazgeçtiği ve mühendislerinden kullanıcılar tarafından sıklıkla talep edilen özellikleri iOS 17’yi eklemelerini istediği belirtilmişti.

Apple iOS 17 ile bazı modelleri desteklemeyi bırakacak

Söylentilere göre; Cupertino merkezli şirket iOS 17 ve iPadOS 17 ile birlikte iPhone 8, iPhone X ve birinci nesil iPad Pro gibi modeller için güncelleme desteği sunmayı bırakacak.

Apple iOS 17’yi WWDC 2023’te duyururken watchOS 10, tvOS 17 ve macOS 14 gibi işletim sistemlerini de gözler önüne çıkaracak. WWDC 2023 etkinliği 5 Haziran’da başlayacak.

İLGİLİ HABERLER