Teknoloji

Apple iOS 17 ile kilitli iPhone’u akıllı ekrana dönüştürecek

ios 16.2 yenilikler ios 17
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iPhone’un kilit ekranı yakında şimdikine kıyasla çok daha fazla şey gösterebilir. Bloomberg’in haberine göre, Apple iOS 17 ile birlikte iPhone’un kilit ekranını bir tür akıllı ekrana dönüştürmeyi mümkün kılacak. Burada takvim girişlerinin, bildirimlerin ve diğer detayların, tıpkı Amazon Echo Show ve Google Nest Hub’da olduğu gibi, yüksek kontrastlı düzen içinde gösterileceği söyleniyor.

Yeni kilit ekranının Google’ın 2019’da Android 10 için sunduğundan daha gelişmiş olacağı ve Amazon Fire tabletlerdeki kilit ekranı özelliğiyle karşılaştırılabilir seviyede olacağı belirtildi. Apple, tahmin edilebileceği üzere, bu haberle ilgili açıklama yapmayı reddetti.

Şirketin iOS 17’yi 5 Haziran’da WWDC 2023‘ün açılış etkinliğinde duyurmasına kesin gözüyle bakılıyor. İşletim sisteminin yayınlanması içinse oklar eylül ayını işaret ediyor. iPad’de benzer bir özelliğin sunulup sunulmayacağı belirsizliğini koruyor. Ancak iPadOS’in kilit ekranının özelleştirilmesi gibi konularda iOS’in arkasından geldiğini hatırlatmakta fayda var.

Canlı bilgileri öne çıkarmak iOS 17’nin önceliklerinden olacak

Bunun Apple’ın tek akıllı ekran girişimi olmadığını belirtmek gerekiyor. Teknoloji devinin aralarında monte edilebilir bir ekranın da olduğu akıllı ev cihazları geliştirdiği söyleniyor. iOS 17 güncellemesinin en önemli parçalarından birini de canlı bilgileri ön plana çıkarmak olduğu belirtilirken, yeni watchOS sürümünde de araç takımlarına odaklanılacağı söyleniyor.

iOS 17 ile birlikte en azından bazı ülkelerde App Store dışından uygulama yüklenmesine izin verilmesi bekleniyor. SharePlay ve AirPlay özelliklerinin iyileştirilmesi, Sağlık ve Cüzdan uygulamalarının güncellenmesi ve yeni bir “yaşam günlüğü” uygulaması beklenen diğer yenilikler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER