Manşetler

iOS 17’nin gizli hazinesi: Apple’ın açıklamadığı özellikler ortaya çıktı!

ios 17.1

Apple, WWDC 2023 açılış konuşmasında bize her şeyi anlatmadı. iOS 17 ile sunulan yeni özelliklerin tamamı değil, belirli bir kısmı bu etkinlikte yer buldu. Halbuki Apple’ın sonbaharda son yıllarda çıkan birçok iPhone modeline getireceği bu güncelleme, perde arkasında birçok yenilik içeriyor. İşte bu makalede, iOS 17’nin gizli kalmış yenilikler listesine yakından bakıyoruz.

iOS 17 ile gelecek ve gizli kalmış yenilikler

İlk olarak karşımıza çıkan yenilik, etkileşimli araç takımları. Evet, Apple bu konuda çok konuşmadı ancak araç takımları etkileşimli hâle geliyor.. Bu, iOS 17’nin en etkileyici özelliklerinden biri ve artık Ana Ekran, Kilitli Ekran veya Hep Açık ekran modundan bir araç takımı ile etkileşim kurabilirsiniz. Bu sayede hızlıca bir görevi tamamlayabilir, bir şarkıyı oynatabilir veya durdurabilir ve hatta Ev Kontrollerinize erişebilirsiniz.

iOS 17 ile tanıtılan bir diğer özellik ise SharePlay’in geliştirilmiş versiyonu. İki iPhone’u yan yana getirerek anında bir SharePlay oturumu başlatabilirsiniz.

Apple, otomatik doldurma özelliğini bir uygulamaya daha getiriyor: Mail. Artık, Mail’de aldığınız tek seferlik doğrulama kodları otomatik olarak dolduruluyor, böylece Safari’den çıkmanıza gerek kalmıyor.

Apple’ın müzik uygulaması Apple Music, iOS 17.1 ile birlikte çalma listesi iş birliğini getirecek. Artık arkadaşlarınızı çalma listenize davet edebilir ve herkes şarkı ekleyebilir, sırayı değiştirebilir ve şarkıları kaldırabilir.

Elektrikli araç rotası geliştirmeleri, Apple Haritalar’a getirilen iki büyük özellikten biri. Gerçek zamanlı şarj istasyonu mevcudiyetini görebilir ve tercih ettiğiniz bir şarj ağı seçebilirsiniz.

Siri ile art arda talepleri gerçekleştirebilirsiniz. “Hey Siri” deyimini kaldıran ve bunun yerine sadece “Siri” demeyi yeterli kılan Apple, iOS 17’nin birden çok isteği ardışık olarak gerçekleştirmenize olanak sağladığını belirtti.

Uygulama Kestirmeleri artık en iyi sonuçlarda yer alıyor. Bir uygulama aradığınızda, Spotlight bir sonraki eyleminizi tahmin edebilir.

Memoji’ye iOS 17 ile üç yeni çıkartma özelliği geldi: Halo, Smirk ve Peekaboo.

Anımsatıcılar, alışverişi kolaylaştırmak için otomatik olarak öğeleri kategorilere ayırıyor.

Son olarak, iOS 17 ile birlikte AirTag’leri veya Bul ağ aksesuarlarını beş kişiye kadar paylaşabilirsiniz. Grup içindeki herkes, yakındayken bir AirTag’in konumunu belirlemek için Tam Konum Bulma’yı kullanabilir ve bir ses çalabilir.

Bunlar, iOS 17’ye gelecek en ilgi çekici özelliklerden sadece bazıları. Teknoblog olarak önümüzdeki haftalarda yeni sürümle ilgili olarak sizi bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER