DosyaManşetler

iOS 17 ile gelecek, ancak en başta eksik olacak özellikler

ios 17 public beta

Apple’ın iOS 17 işletim sistemi, heyecanla beklenen bir dizi yeni özellikle birlikte Eylül’de kullanıcılarla buluşacak. Ancak, Apple’ın Dünya Geliştiriciler Konferansı’nda (WWDC) tanıttığı ve bu yılın sonlarında eklenecek olan bazı özellikler, başlangıç güncellemesinde eksik olacak.

Yeni Journal uygulaması

Apple’ın resmi web sitesine göre, iOS 17’nin ilk sürümünde bulunmayacak en az üç özellik bulunuyor. Bunların başında ilk olarak, büyük bir merakla beklenen Journal uygulaması geliyor. Apple’a göre, Journal uygulamasını kullanan iPhone kullanıcıları, “hayatı takdir etme ve anıları koruma” konusunda yeni bir yol deneyimleyecekler.

ios 17 journal

iOS 17’deki Journal uygulaması, hatırlamak isteyebileceğiniz anlara yönelik öneriler oluşturmak için makine öğrenmesini kullanacak. Uygulama, fotoğraflar, müzik, egzersizler ve daha pek çok şey gibi unsurlara dayanarak sizden anılarınızı kaydetmenizi isteyecek. Ancak, yeni Journal uygulaması bu yılın sonlarına doğru kullanıma sunulacak ve iOS 17 beta sürümünde mevcut olmayacak.

Geliştirilmiş AirDrop özellikleri

iOS 17, NameDrop kullanarak numaraların takas edilmesi ve iki cihazı birbirine yaklaştırarak içerik paylaşımını başlatma yeteneği dahil olmak üzere bir dizi AirDrop güncellemesi içeriyor.

ios 17 airdrop

WWDC’de Apple, internet üzerinden transferleri tamamlama yeteneği olan yeni bir AirDrop özelliğini de tanıttı. Bu, bir AirDrop işlemi başlatıp, diğer cihazdan uzaklaşabileceğiniz ve transferin devam edeceği anlamına geliyor. Ancak bu AirDrop transferleri için yeni yükseltme, bu yılın sonlarına doğru kullanılabilir olacak ve iOS 17 beta sürümünde bulunmuyor.

Apple Music’te iş birlikçi çalma listeleri

Son olarak, Apple Music, bu yıl iOS 17 ile işbirlikçi çalma listeleri oluşturma özelliğini kazanacak ancak bu bekleyiş de diğer yeni özelliklerinkine nazaran biraz uzun olacak.

ios 17 apple music

iOS 17 ile Apple Music, arkadaşlarınızı bir çalma listesine davet etmenizi sağlayacak. Herkesin o çalma listesine şarkı eklemesine, şarkıları yeniden sıralamasına, şarkıları kaldırmasına ve Şimdi Çalıyor arayüzünde gösterilen şarkılara emoji ile tepki vermesine olanak sağlayacak. Ancak, Apple Music’te işbirlikçi çalma listeleri oluşturma özelliği ilk iOS 17’de mevcut olmayacak ve Apple, bu özelliğin “bu yılın sonlarında” kullanılabilir olacağını belirtiyor.

Sonuç olarak bu üç özelliği eylülde dağıtıma çıkacak olan iOS 17’nin ilk sürümünde sunmayı şu an için planlamayan Apple’ın, planlarını değiştirme olasılığı her zaman vardır. Aynı zamanda, ilk iOS 17 sürümüne dahil edilmesi planlanan özelliklerin ertelenmesi de mümkün. Sonuçta, hâlâ iOS 17’nin ilk beta sürümlerindeyiz ve Apple’ın geri bildirimlere yanıt vermek, değişiklikler yapmak ve zaman çizelgelerini güncellemek için iki ayı var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER