Teknoloji

iOS 17 ile AirTag, artık toplu kullanıma açılıyor

ios 17 airtag

iOS 17’nin ön tanıtımıyla birlikte Apple’ın popüler ürünü AirTag, işlevsellikte yeni bir boyut kazanıyor. Şirket, kullanıcılarına AirTag ve Bul özelliklerini beş kişiye kadar paylaşabilme imkanı sunacak bir güncelleme üzerinde yoğunlaşıyor.

Bu yenilik, artık kişisel eşyaların ötesine geçip, toplu kullanılan eşyaların takibini sağlayacak. Evdeki otomobil anahtarları, UWB konum saptayıcısı olmayan bir Apple TV kumandası veya belki de bir oyun konsolu artık kolaylıkla takip edilebilecek.

Bu değişiklik, sadece kişisel eşyalarını kaybeden kullanıcılar için değil, aynı zamanda toplu kullanılan eşyaları takip etmek isteyenler için de bir avantaj olacak. AirTag’in bu yeni özelliği, bir kahve kupası veya diğer toplu kullanılan eşyaların izlenmesi konusunda yeni olanaklar sunacak.

AirTag ile ilgili bir güvenlik uyarısı

Tabii ki, bu özellik, bazı güvenlik endişelerini de beraberinde getirebilir. Takip teknolojileri, yanlış ellere geçtiğinde temelde tehlikeli olabilir. Birisinin size bir AirTag eklemesine izin verirseniz, dikkatli olun: Bu kişi, bu AirTag’i sizin üzerinize veya aracınıza yerleştirerek teorik olarak sizi takip edebilir.

Apple, bilinmeyen bir AirTag’in sizinle birlikte seyahat ettiğini algılarsa iPhone’ları sizi uyarmak üzere tasarladı. Ancak, birinin paylaştığı AirTag’i kabul etmişseniz, bu AirTag sizi uyarıda bulunmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER