Teknoloji

iOS 17.4 beta kodlarında Apple Cash kartı için bir kolaylık gizli

ios 17.4 apple abd adalet bakanlığı

Apple, iOS 17.4 beta sürümüyle iPhone kullanıcılarına yenilikçi bir özellik sunmaya hazırlanıyor. 9to5Mac‘in Reddit kullanıcı raporlarına dayandırdığı habere göre, bu güncelleme ile, Türkiye’e aktif olmayan Apple Cash için sanal kart numarası oluşturulabiliyor. Bu özellik, Apple’ın yerleşik Venmo benzeri hizmetinin büyük sınırlamalarından birini ortadan kaldırıyor. Apple Pay’in desteklenmediği yerlerde bile, iPhone kullanıcıları artık Cash ile ödeme yapabilecek.

Apple Cash sanal kart mumarası nasıl oluşturulur?

Sanal kart numarası oluşturmak için yapılması gerekenler oldukça basit: Wallet uygulamasını açın, Cash kartınıza dokunun ve bakiyenizin altında sanal kart numarası ayarlamanızı davet eden bir mesaj arayın. Bu, basit bir iki adımlı işlemle gerçekleştirilebilir. Oluşturduğunuz numarayı görmek için sağ üstteki üç nokta menüsüne dokunabilir, burada yeni oluşturulan kart bilgilerini, son kullanma tarihini ve üç haneli güvenlik kodunu görüntüleyebilirsiniz. Apple Cash, Apple Pay işlemleri için hâlâ ayrı bir kart numarası kullanıyor gibi görünüyor. Bu, kart numarası bilgi ekranından bir menü daha derine gidildiğinde, “Ek Kart Numaraları”na dokunulduğunda erişilebilen bir özellik.

Bu yenilik, Apple Pay’in geniş çapta benimsenmesine rağmen hâlâ desteklenmediği birçok yer olduğundan, sık sık Apple’ın nakit kart hizmetini kullananlar için güzel bir değişiklik. Kullanıcılar artık paralarını bankalarına aktarmak zorunda kalmadan, küçük bir ücret karşılığında anında transfer seçeneğini seçmek yerine, kart numaralarını otomatik doldurabilirler. Bu, ücretsiz 1 – 3 iş günü alternatifine kıyasla kullanıcılara daha fazla esneklik ve kolaylık sunuyor.

Apple’ın bu yeniliği, dijital ödeme sistemlerinin kullanımını daha da yaygınlaştırmayı hedefliyor. Kullanıcılar artık, Apple Pay’in kabul edilmediği durumlarda bile, Apple Cash ile sorunsuz bir şekilde ödeme yapabilme imkanına sahip.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER