Teknoloji

Apple iOS 17.3 ile iPhone’larda koruma düzeyini artıracak

ios 17.3

Apple’ın iOS 17.3 güncellemesini önümüzdeki hafta yayınlaması bekleniyor. Şirket bu güncellemeye telefon hırsızlarının Apple kimliğini ve cihazda depolanan tüm finansal bilgileri ele geçirmesini zorlaştıracak Çalınan Cihaz Koruması isimli yeni bir güvenlik özelliği eklemesi öngörülüyor.

Hâlihazırda kilit ekranı şifresi, hassas kişisel ve finansal verilere erişmek veya bunları değiştirmek için yeterli. Ancak güncellemeyle birlikte hırsızların Face ID veya Touch ID kullanması gerekecek. Ayrıca belirli değişiklikler yapmak için de bir saat beklemek zorunlu olacak. Apple, Çalınan Cihaz Koruması özelliğinin ne zaman geleceğini açıklamasa da, aralık ayından bu yana iOS 17.3’ün beta sürümünü test ediyor.

Bu yeni güvenlik özelliği, geçtiğimiz yılın şubat ayında The Wall Street Journal tarafından gün yüzüne çıkardığı bir probleme de çözüm getiriyor. Hırsızlar bir iPhone’un kilit ekranı kodunu ezberleyerek kurbanlarının Apple ID’lerine erişmesini de engelleyebiliyordu.

Çalınan Cihaz Koruması aktive edildiği takdirde yeni bir Apple Card’a başvurmak, telefonu tamamen sıfırlamak veya iCloud Anahtar Zinciri’ne erişmek gibi işlemler için Face ID veya Touch ID’yi kullanmak gerekecek. Apple ID parolasını değiştirmek, biyometrik kimlik doğrulama için başka bir yüz veya parmak izi eklemek veya Bul’u kapatmak gibi işlemler için yüz veya parmak iziyle kimlik doğrulaması yapmak ve ardından da Face ID’yi kullanarak yeniden kimlik doğrulaması yapmak gerekecek.

iOS 17.3 ile beklenen diğer yenilikler neler?

iOS 17.3’e gelen diğer özellikler arasında, birden fazla kişinin bir Apple Music çalma listesini düzenlemesine ve şarkılara animasyonlu emojilerle tepki vermesine olanak tanıyan yeni Ortak Çalma Listeleri seçeneğinin yanı sıra, Apple’ın en yeni Black Unity Collection saat kayışlarını tamamlaması amaçlanan yeni bir Unity Bloom duvar kağıdı da yer alıyor. MacRumors sitesinin haberine göre, yeni sürümle birlikte iPhone’ların AirPlay içeriğini otel odalarındaki TV’lere aktarmasına da izin verilecek. Bu özellik de Ortak Çalma Listeleri gibi geçtiğimiz yıl beklense de ertelenmişti.

İLGİLİ HABERLER