Teknoloji

iOS 17.2 ile iPhone 13 ve iPhone 14 Qi2 desteğine kavuşacak

ios 17.2

Apple, iOS 17.2 güncellemesiyle iPhone 13 ve iPhone 14 serilerine Qi2 kablosuz şarj standardını getirecek. Şirketin yaptığı açıklamaya göre, iPhone 15 ve 15 Pro modelleri zaten Qi2 standardını destekliyor, ancak henüz piyasada Qi2 şarj cihazları bulunmuyor. Bu durumun yakın zamanda değişmesi bekleniyor.

Qi2 standardı, kablosuz şarj deneyimine yenilik getiriyor. Bu yeni standard, Qi kablosuz şarj standardına MagSafe benzeri bir mıknatıs halkası ekleyerek şarj hızını 15W’a çıkarıyor. Android telefonlar için bu, daha hızlı ve daha kullanışlı bir kablosuz şarj anlamına gelirken, iPhone kullanıcıları için MagSafe hızında şarj etme olanağı sunuyor. Şu anda, MagSafe sertifikalı olmayan bir kablosuz şarj cihazı kullanıldığında, iPhone’lar maksimum 7.5W hızında şarj oluyor. Ancak, MagSafe sertifikalı bir cihaz kullanıldığında 15W’a kadar şarj hızlarına ulaşılabiliyor.

iOS 17.2 ile birlikte iPhone 13 ve 14’e gelecek Qi2 kablosuz şarj hızları merak ediliyor

iOS 17.2 güncellemesinin en çok merak edilen yönlerinden biri, Qi2 şarj cihazlarına yerleştirildiğinde iPhone 13 veya 14 modellerinin alacağı şarj hızları olacaktır. Apple, iPhone 15 ailesinin Qi2 şarj cihazlarında 15W hızında şarj olacağını onaylamış olmasına rağmen, daha eski iPhone modelleri için bu konuda net bir açıklama yapmamıştı. Bu durum, yeni güncellemeyle birlikte değişebilir. Apple, Anker, Belkin ve Kablosuz Güç Konsorsiyumu’ndan alınacak bilgiler, bu konuda daha fazla netlik kazandıracak.

Apple genellikle iOS sürüm adaylarını, yazılımın halka açık olarak yayınlanmasından birkaç gün önce paylaşır. Bu nedenle, iOS 17.2’nin bu hafta veya gelecek hafta tüm kullanıcılar için kullanılabilir olması bekleniyor. Ayrıca güncelleme, Günlük uygulaması, iPhone 15 Pro modelleri için uzamsal video çekim yeteneği, belirli araçlardaki iPhone 15 kablosuz şarj sorunları için bir düzeltme, bildirimler için varsayılan sesi değiştirebilme ayarı ve daha fazlasını içeriyor.

iOS 17.2 güncellemesi, Apple kullanıcıları için önemli yenilikler getirirken, Qi2 kablosuz şarj standardının desteklenmesi, şarj süreçlerini daha verimli ve kullanışlı hale getiriyor. Bu yenilik, iPhone kullanıcılarının günlük yaşamlarındaki teknolojik deneyimlerini daha da zenginleştirecek gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER