Manşetler

iOS 17.2 güncellemesiyle gelecek yeniliklere dair ilk bilgiler ortaya çıktı

ios 17.2

Apple’ın son güncellemesi iOS 17.1’nin bu hafta içinde dağıtıma çıkmasının ardından, teknoloji devi hızla iOS 17.2’nin beta testlerine başladı. İlk detaylar, özellikle iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max kullanıcıları için heyecan verici görünüyor.

iOS 17.2 güncellemesi, bu cihazlarda bulunan Eylem düğmesine yeni bir özellik ekliyor. Artık, yerleşik çeviri uygulamasına buton üzerinden hızlıca erişim sağlanabiliyor ve Türkçe destekli uygulamada sesli çeviri yapılabiliyor.

iOS 17.2 ile iMessage Kişi Anahtarı Doğrulama Sistemi geliyor

Apple, iOS 17.2 ile birlikte “iMessage Kişi Anahtarı Doğrulama” sistemini de getiriyor. Bu özellik, gazeteciler, insan hakları aktivistleri ve devlet görevlileri gibi dijital tehditlerle karşılaşan kullanıcıların mesajlaştıkları kişiyi daha güvenilir bir şekilde doğrulamalarını sağlıyor.

Apple, tüketici iletişim servislerinde uçtan uca şifreleme teknolojisinin kullanılmasını öncülük ederek iMessage ve FaceTime’ı sundu. Şimdi, iMessage Kişi Anahtarı Doğrulama özelliği ile gazeteciler, insan hakları aktivistleri ve devlet görevlileri gibi dijital tehditlere maruz kalabilecek kullanıcılar, mesajlaştıkları kişinin doğruluğunu daha güvenilir bir şekilde teyit edebiliyor. Bu özellik, hedeflenen kişilere ek bir güvenlik katmanı sağlıyor.

iMessage Kişi Anahtarı Doğrulama özelliği, devlet destekli saldırganlar gibi ileri düzey tehditlerin bulut sunucularını ihlal etmeye ve şifrelenmiş iletişimleri dinlemeye çalıştığında otomatik uyarılar gönderiyor. Ek güvenlik için, kullanıcılar Kişi Doğrulama Kodunu yüz yüze, FaceTime üzerinden veya başka bir güvenli görüşme aracılığıyla karşılaştırabiliyor.

Ayrıca, iOS 17.2 güncellemesi Apple’ın WWDC 2023’te ilk kez duyurusunu yaptığı “Günlük” uygulamasını da içeriyor. Bu uygulama, iPhone kullanıcılarının günlük tutarak derinlemesine düşünmelerine ve minnet duymalarına yardımcı oluyor. Apple’ın belirttiğine göre, aygıt içi yapay öğrenme teknolojilerini kullanan iPhone’unuz fotoğraf, müzik, antrenman ve diğer etkinliklerinizi temel alarak, hatırlanmaya ve hakkında bir şeyler yazmaya değer anılarınızdan size özel öneriler oluşturacak.

Son olarak, yeni güncelleme Apple Music’e “Favoriler” çalma listesi ekleyecek. Bu liste, favoriye alınan şarkıları bir araya getiriyor. iOS 17.2’nin tam olarak ne zaman çıkacağı henüz bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER