Teknoloji

iPhone 15 Pro, iOS 17.2 ile uzamsal video kaydının kapılarını aralayacak

iphone 15 pro ios 17.2

Apple, iOS 17.2 için yeni bir beta sürümü yayınladı. Bu sürüm, iPhone 15 Pro ve Pro Max kullanıcıları için oldukça heyecan verici bir özelliği haber veriyor: Uzamsal video kaydı yeteneği. Bu yeni özellik, kullanıcıların iPhone 15 Pro veya 15 Pro Max’in üst iki kamerasını yatay tutarak 3D etkili videolar çekmelerine olanak tanıyor.

iOS 17.2 beta 2 sürümünü cihazlarına yükleyen kullanıcılar, Ayarlar uygulamasındaki “Apple Vision Pro için Uzamsal Video” seçeneğini aktif hale getirerek bu yeni özelliği kullanmaya başlayabilirler. Apple’ın açıklamasına göre, uzamsal video 1080p çözünürlükte ve saniyede 30 kare hızında kaydediliyor. Bir dakikalık video, yaklaşık 130 MB depolama alanı kaplıyor.

iPhone 15 Pro’nun ana ve ultra geniş kameraları kullanılarak çekilen uzamsal videolar, Apple’ın erken 2024’te piyasaya sürmeyi planladığı Vision Pro karma gerçeklik gözlüğünde 3D olarak izlenebilecek.

iOS 17.2’nin tam sürümü 2023 yılı içinde yayınlandığında, iPhone 15 Pro sahipleri Vision Pro için kişisel video kütüphanelerini oluşturmaya başlayabilecekler. Ancak, gözlüğe sahip olana kadar, kullanıcılar aslında standart ekranlarda izlenmek üzere düşük çözünürlüklü (4K’ya kıyasla) 2D videolar çekiyor olacaklar.

iOS 17.2 ile birlikte iPhone 15 Pro, arttırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik dünyası için daha kullanışlı bir araç hâline gelecek. Bu özellik, özellikle oyun ve eğlence sektörlerinde yeni kapılar açabilirken, eğitim ve profesyonel video prodüksiyonu alanlarında da yeni olanaklar sunabilir.

İLGİLİ HABERLER