ManşetlerTeknoloji

Apple göze çarpan sorunlara çözüm getiren iOS 17.1.1 ve watchOS 10.1.1 güncellemelerini yayınladı

ios 17.2.1

Apple iOS 17.1.1, iPadOS 17.1.1 ve watchOS 10.1.1 güncellemelerinin uyumlu cihazlara dağıtımına başladı. Bu güncellemeler büyük yenilikler getirmezken, son zamanlarda ortaya çıkan ve göze çarpan bazı hataları düzeltiyor.

iOS için yayınlanan en yeni güncelleme ile kilit ekranındaki Hava Durumu araç takımının yanlış kar yağışı gösterimi düzeltiliyor. Daha da önemlisi; iPhone 15 sahiplerinin belli araçlarda kablosuz şarj sonrasında Apple Pay ve diğer NFC kullanılamamasıyla ilgili sorunlar da bu güncellemeyle düzeltiliyor.

Burada bahsi geçen “belli araçların” BMWnin otomobilleri olduğunu hatırlatmakta fayda var. Söz konusu problemden etkilenen kullanıcıların en yeni iOS güncellemesini vakit kaybetmeden yüklemeleri tavsiye ediliyor. Bazı iPhone sahiplerinin Wi-Fi bağlantısı ve telefonun kendi kendine kapanmasıyla ilgili şikayetlerin çözülüp çözülmediği ise belirsizliğini koruyor. Zira Apple güncellemenin değişiklik kaydında bundan bahsedilmiyor.

iOS 17.1.1 ile birlikte watchOS 10.1.1 de dağıtımda

iOS 17.1.1 güncellemesiyle eş zamanlı şekilde dağıtıma çıkan watchOS 10.1.1 güncellemesi ise bazı Apple Watch kullanıcılarının şikayet ettiği pilin hızlı tükenmesi sorununa çözüm getiriyor. Güncellemenin başka hataları düzelttiği belirtilse de, bunların ne olduğu konusunda net bilgiler verilmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER