Teknoloji

Apple iOS 16.2 ile sunduğu HomeKit mimarisi yükseltme seçeneğini geri çekti

ios 16.2 homekit
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple iOS 16.2 güncellemesiyle kullanıcılarına yeni HomeKit mimarisine geçiş yapma imkanı sunmuştu. Ancak şirket Home uygulamasında mimari yükseltmesinin ardından yaşanan sorunlar nedeniyle bu imkanı geri çekti.

Yeni Home uygulaması mimarisi, Apple’ın en yeni iOS güncellemesinde öne çıkardığı noktalardan biriydi. Şirket bu yeni mimari sayesinde platformun daha güvenilir ve verimli olacağının altını çizmişti. MacRumors sitesinin haberine göre, iOS 16.2’de bulunan Home uygulamasında artık yeni mimariye geçiş yapma imkanı sunulmuyor.

Yeni mimari ilk olarak en yeni iOS sürümünün ekim ayında yayınlanan beta sürümüyle kullanıcıların karşısına çıkmıştı. Bu mimariye geçiş, 13 Aralık’ta dağıtıma çıkan tam sürümde isteğe bağlı bir özellik olarak sunulmuştu. Hem beta sürümünde hem de tam sürümde iCloud’a bağlı Apple cihazlarının en son iOS, macOS ve tvOS sürümlerini kullanması gerektiği belirtilmişti. Yeni mimariye geçiş için Home uygulaması üzerinden manuel bir süreç yürütmek gerekiyordu.

Apple iOS 16.2 ile sunulan imkanın yarattığı sorunlar hakkında sessizliğini koruyor

Yeni mimariye geçiş yapan bazı kullanıcıların Reddit gibi platformlarda yaptığı paylaşımlar, güncellemenin ardından diğer üyelerin Home hesabından atıldığını ve bu üyeleri yeniden hesaba eklemenin mümkün olmadığını belirtmişti. Buna ek olarak, bazı cihazların “Güncelleniyor” durumunda sıkışıp kalması ve bazılarının da cihaz listesinden silinmesi gibi sorunlar da gözlemlenmişti. Yeni mimariye geçiş yapan kullanıcıların geriye dönmesinin de şu an için mümkün olmadığını hatırlatmakta fayda var.

Apple iOS 16.2 ile sunulan mimari yükseltme imkanının ardından Home uygulamasında yaşanan problemler konusunda şu an için bir açıklama yapmış değil.

İLGİLİ HABERLER