Teknoloji

iOS 16.2 2022 sona ermeden kullanıcılarla buluşacak

ios 16.2
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple iOS 16.2, iPadOS 16.2 ve macOS Ventura 13.1 ilk beta sürümlerini dağıtıma çıkardı. Bloomberg’de yayınlanan bir habere göre, Apple bu güncellemelerin nihai sürümlerini aralık ayı sona ermeden kullanıcılarla buluşturmayı planlıyor.

Bloomberg’den Mark Gurman, Power On isimli bülteninin son sayısında Apple’ın bu yıl başka yeni ürün çıkarmayacağını ancak yazılım tarafında hâlâ kullanıcılarla buluşmayı bekleyen güncellemeler olduğunu belirtti. Gurman, ilk beta sürümleri dağıtıma çıkan iOS 16.2 ve iPadOS 16.2’nin nihai sürümlerinin 2022’nin aralık ayının ortalarında yayınlanacağını belirtti.

Apple’ın 14 ve 16 inç MacBook Pro’nun M2 işlemcili versiyonlarını ise 2023’te duyurması bekleniyor. Bu duyuruların 2023’ün ilk çeyreğinde yapılması ve macOS Ventura 13.3 ile iOS 16.3’ün çıkışıyla eş zamanlı gerçekleştirilmesi öngörülüyor. Bu duyuruların şubat veya mart ayında yapılacağı söyleniyor.

iOS 16.2, Apple’ın duyurusunu WWDC 2022’de yaptığı ortak çalışma uygulaması Freeform’u kullanıcılarla buluşturacak. Bu güncelleme ile Canlı Aktiviteler daha sık yenilenecek, Home uygulamasının mimarisi yenilenecek, Kilit Ekranı için Uyku Widget’ı sunulacak, Acil SOS özelliği yanlışlıkla aktive edildiğinde Apple bu durumdan haberdar edilebilecek.

İLGİLİ HABERLER