Teknoloji

Apple yeni iOS 16.1 betası ile pil yüzdesi ikonunu değiştiriyor

ios 16.1 beta

Apple iOS 16 ile birlikte pil yüzdesi göstergesini iPhone’a geri getirmişti. Ancak bunun için tercih edilen ikon da bazı tartışmaların önünü açmıştı. Mevcut ikon, pilin doluluk oranı yüzde 20’nin altına inene kadar tamamen doluymuş gibi görünüyor. Bu da kafa karışıklıklarına neden olabiliyor. Gelen eleştirileri dikkate alan Apple, iOS 16.1 için hazırlanan yeni beta sürümüyle ikonun tasarımında değişikliğe gidiyor.

Yeni tasarımda ikon pilin doluluk oranı yüzde 20’nin altına indiğinde kırmızıya dönüyor. Ancak yüzde 20’ye gelene kadar da ikonun kademeli bir şekilde boşaldığı görülüyor. Bunun küçük, ancak özelliğin kullanımını iyileştiren bir değişiklik olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Yeni beta sürümü, kilit ekranında da bazı değişiklikler yapıyor. Kullanıcılar telefonlarını şarja taktıklarında pil yüzdesi göstergesi kısa süreliğine saatin üstünde gösterilecek. iPhone 14 Pro ve Pro Max’te ise Dynamic Island üzerinde pil yüzdesini görmek mümkün olacak.

iOS 16.1 için henüz kesin bir çıkış tarihi açıklanmış değil. Ancak Apple’ın ekim ayı içinde bu güncellemeyi dağıtıma çıkarma ihtimali oldukça yüksek görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER