Manşetler

Apple iPhone 14 Pro’lardaki kamera sorununu çözecek güncellemeyi yayınladı

iphone 14 pro ios 16.0.2
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple yeni iPhone’larını geçtiğimiz hafta itibarıyla kullanıcılarla buluşturmaya başlamıştı. Kısa bir süre sonra ise bazı iPhone 14 Pro sahiplerinin üçüncü taraf uygulamalardaki kamera titreme şikayeti gündeme gelmişti. Bu sorunun bir yazılım güncellemesiyle çözüleceğini açıklayan Apple, iOS 16.0.2 güncellemesini fazla gecikmeden yayınladı.

Kameradaki titremenin iPhone 14 Pro ve Pro Max’in ana kamerasındaki ikinci nesil sensor-shift optik görüntü sabitleme sisteminden kaynaklandığı düşünülüyor. Bazı kullanıcılar üçüncü taraf uygulamalarda kamera açılırken yoğun bir titremenin olduğunu ve kameradan sesler geldiğini belirtmişti. Bu problem söz konusu uygulamalarda kamerayı kullanılamaz hâle getirirken; tüm kullanıcıların bu sorunla karşılaşmadığı belirtilmişti.

Güncelleme başka sorunlara da çözüm getiriyor. Apple’ın iOS 16 ile sunduğu kopyala/yapıştır izin ekranının sık görülmesi, kimi kullanıcıları rahatsız etmişti. iOS 16.0.2 ile Apple bu şikayetleri dindirmeyi hedefliyor.

iOS 16.0.2 güncellemesi ekran değişimi yapılan iPhone X, iPhone XR ve iPhone 11’lerdeki ekranın dokunuşu algılamaması problemini de ortadan kaldırıyor.

İLGİLİ HABERLER