Manşetler

iOS 16 yayınlandı, hemen şimdi indir

ios 16 indir
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iPhone kullanıcılarının büyük bir merakla ve heyecanla beklediği zaman geldi. Apple, geçen hafta söz verdiği gibi, iOS 16 güncellemesini iPhone’lar için dağıtıma çıkardı. iOS 16 ile Kilit Ekranı olmak üzere çeşitli yenilikler kullanıcılara sunuluyor. iOS 16 güncelleme dağıtımının başladığı ilk dakikalarda veya saatlerde oluşabilecek yoğunluk nedeniyle, yeni sürüm hemen Yazılım Güncelleme bölümünde görünmeyebilir. Bu nedenle daha sonra tekrar yeniden kontrol etmenizde fayda olacaktır.

Kilit Ekranı, iOS 16’da daha kişiye özel, göz alıcı ve kullanışlı hale geliyor. Yani çok katmanlı efekt sayesinde, fotoğraflardaki süjeler Kilit Ekranı’ndaki saatin önüne etkileyici bir şekilde yerleştiriliyor ve bir derinlik hissi elde ediliyor. Dileyen kullanıcılar tarih ve saatin görünümünü etkileyici yazı stilleri ve renk seçenekleriyle değiştirebiliyor. Kilit Ekranı’nda, Apple Watch komplikasyonlarından ilham alan araç takımları bulunuyor. Ekranın alt kısmından yukarı kayacak şekilde yeniden tasarlanan bildirimler, kullanıcıların kişiselleştirilmiş Kilit Ekranlarını net bir şekilde görmelerine imkan veriyor. Daha güçlü olan Odak özelliği daha kolay kurulabiliyor ve şimdi Kilit Ekranı’na da bağlanabiliyor. Böylece kullanıcılara Kilit Ekranı duvar kağıdını ve araç takımlarını belirli bir Odak’a bağlama olanağı sunuyor.

iOS 16; fotoğraf koleksiyonunun aile üyeleriyle sorunsuz şekilde paylaşılmasını sağlayan iCloud Paylaşılan Fotoğraf Arşivi, kullanıcıların kolayca iletişim kurmalarına yardımcı olmak için Mesajlar ve Mail uygulamalarında yapılan güncellemeler ve Canlı Metin ile Görsel Arama özelliklerinde yapılan güçlü iyileştirmelerle geliyor. 

iCloud Paylaşılan Fotoğraf Arşivi, altı adede kadar kullanıcının ortak çalışabileceği, katkıda bulunabileceği ve keyfini çıkarabileceği ayrı bir iCloud arşivi sayesinde ailelere fotoğrafları sorunsuz şekilde paylaşmanın yeni bir yolunu sunuyor. Kullanıcılar şimdi, mail’lerin gönderileceği zamanı önceden ayarlayabiliyor ve gönderdikleri bir mesajı alıcının gelen kutusuna ulaşmadan önce iptal etme fırsatına kavuşuyor. Bu özellik iOS 16’nin ilerleyen sürümlerinde kullanıcılara sunulacak.

Safari, web sitelerini gruplar halinde arkadaşlarınızla ve ailenizle paylaşmanıza olanak veren Paylaşılan Sekme Grupları özelliği sayesinde sekme eklemeyi ve başkalarının görüntülediği içerikleri görmeyi son derece kolay hale getiriyor. Apple Harita uygulaması, çok duraklı rota özelliğiyle geliyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar 15 adede kadar durağı önceden planlayabiliyor ve yola çıkmaya hazır olduklarında Mac ile iPhone arasında rotaları otomatik olarak eşzamanlayabiliyor.

Dikte, kullanıcıların ses ile dokunma arasında daha akıcı bir şekilde geçiş yapmalarını sağlayan yeni bir aygıt içi deneyim sunuyor. Fitness uygulaması, fitness hedeflerini takip edip karşılamalarına yardımcı olmak için Apple Watch’u olmayanlar da dahil bütün iPhone kullanıcılarına sunuluyor.

Sağlık uygulamasına eklenen İlaçlar özelliği sayesinde kullanıcılar kolaylıkla ilaç listeleri oluşturup bu listeleri yönetebiliyor; planlar ve anımsatıcılar oluşturabiliyor; aldıkları ilaçları, vitaminleri veya besin takviyelerini takip edebiliyor. Kişiye Özel Uzamsal Ses özelliği, daha da hassas ve etkileyici bir dinleme deneyimi yaşatıyor. Dinleyiciler iPhone’daki TrueDepth kamerayı kullanarak tamamen kendilerine göre ayarlanmış bir müzik deneyimi sunan, kişiye özel bir Uzamsal Ses profili oluşturabiliyor.

“iOS 16, iPhone ile yaşadığınız deneyimi dönüştürecek güncellemeler sunan kapsamlı bir sürüm.” açıklamasını yapan Apple’ın Yazılım Mühendisliğinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Craig Federighi sözlerini şöyle sürdürdü: “Kilit Ekranı’nın görünümünü ve işleyişini, bu ekranı daha kişisel ve kullanışlı hale getiren heyecan verici yeni özelliklerle tamamen yeniden tasarladık; aileler için iCloud Paylaşılan Fotoğraf Arşivi özelliğini sunduk; Mesajlar ve Mail uygulamalarına eklediğimiz yeni özelliklerle iletişimi daha da kolaylaştırdık ve akıllı teknolojilerden yararlanarak Canlı Metin ve Görsel Arama özelliklerinde yapılan güncellemelerle geliştirdik.”

iOS 16 yükleme işlemi nasıl yapılır?

iOS 16, iPhone 8 veya daha yeni aygıtlara yüklenebiliyor. İndirme ve yükleme işlemi için Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme yolunu takip edin. Güncelleme ilk yayınlandığı saatlerde sunucularda oluşabilecek yoğunluk nedeniyle güncellemenin olduğu hemen görülmeyebilir veya indirme işlemi beklenenden uzun sürebilir.

Bu arada, her türlü ihtimale karşı cihazınızın bir yedeğini almanızı tavsiye ederiz.

İLGİLİ HABERLER