Teknoloji

iOS 16 yeni araçlarla bildirimleri geliştirecek

ios 16 live activities

Apple WWDC 2022’nin açılış etkinliğinde iOS 16 ile kullanıcılara sunacağı yenilikleri duyuruyor. Bu yenilikler arasında bildirimleri daha organize gösterecek özellikler de bulunuyor. iOS 16 Live Activities (Canlı Aktiviteler) özelliğiyle gerçek zamanlı olaylardan gelen bildirimleri daha düzenli şekilde gösterecek.

Apple bildirim gösteriminde en son büyük değişikliği 2018’de iOS 12 ile yapmıştı. Söz konusu güncelleme, uygulama bildirimleri için otomatik gruplama özelliğini getirmişti. iOS 16 ile bildirimleri daha da düzenli şekilde görmek mümkün olacak.

Kilit Ekranı’nda araç takımlarıyla kişiselleştirme yapmanın önünü açacak olan iOS16, buradaki bildirimleri de ekranın alt kısmında sıralı şekilde gösterecek. Bildirimleri Kilit Ekranı’nın en altına dokunarak gizlemek de yapılabilecekler arasında yer alıyor.

Live Activities ise canlı skor veya gelen araç takibi gibi işleri kilit ekranındaki bildirim üzerinden yapmayı mümkün hâle getiriyor. Şimdi Çalıyor araç takımını ekranın altında sabit tutmak ve tek bir dokunuşla genişletebilmek de iOS 16’nın getirdikleri arasında bulunuyor.

Apple iOS 16 ile birlikte iPhone kullanıcılarının şikayetçi olduğu bildirim yönetimi konusunda çok daha gelişmiş araçlar sunuyor.

İLGİLİ HABERLER