Teknoloji

iOS 16 Nintendo’nun oyun kumandalarını destekliyor

ios 16 nintendo joy-con

iOS 16 Nintendo Switch Pro ve Joy-Con oyun kumandaları için yerel destek sunuyor. AltStore’u hazırlayan ekipte olan iOS geliştiricisi Riley Testut, söz konusu desteği iOS 16’nın geliştiriciler için hazırlanan beta sürümünde keşfetti.

Testut’un verdiği bilgiye göre, Nintendo Switch Pro Controller iOS 16’da mükemmel şekilde çalışıyor. Her iki Joy-Con kumandası da destekleyen oyun ve uygulamalarda tek cihaz olarak görünüyor.

Apple’da mühendislik müdürü olarak görev yapan Nat Brown yeni kumanda desteğini doğrularken, Joy-Con’ların iOS 16’daki çalışmasını değiştirmeyi sağlayacak bir yöntem hakkında bilgi de verdi. Kullanıcılar diledikleri takdirde Joy-Con’ları bağımsız veya tek bir kumanda olarak konumlandırabilecek ve bunu istediklerinde değiştirebilecek.

Joy-Con desteğinden iPhone’ların yanı sıra iPad’lerde de faydalanabilecek. Geliştiricilerin bu destekten faydalanmak için ne gibi çalışmalar yapacağı merak ediliyor. Apple PlayStation 5’in DualSense ve Xbox Series X’in kumandaları için daha önce destek sunmuştu.

iOS 16 Nintendo Switch Pro ve Joy-Con oyun kumandaları için destek sunmak dışında başka yenilikler de getiriyor. Bu yenilikler arasında yatay Face ID desteği, güvenlik yamalarının güncellemelerden bağımsız yüklenmesi gibi değişiklikler de bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER