Teknoloji

iOS 16, iPhone kullanıcılarını kendine nasıl çekiyor?

ios 16

Apple’ın en güncel işletim sistemi iOS 16, iPhone kullanıcılarının büyük bir kısmı tarafından benimsenmiş gibi görünüyor. Ancak herkesin hızlı bir şekilde güncellemeye geçtiğini söylemek zor. Apple’ın yeni işletim sistemi iOS 17’yi önümüzdeki pazartesi günü WWDC’nin açılış konuşmasında duyurması beklenirken, iPhone kullanıcılarının ne kadarının yeni işletim sistemine geçeceği de merak konusu olacaktır.

Apple’ın son açıkladığı güncelleme istatistikleri, tüm iPhone’ların %81’inin iOS 16’yı kullanmakta olduğunu gösteriyor. iOS 15 kullananların oranı %13 iken, daha eski bir sürüm kullananların oranı %6. Bu oran, Android 13’ün yaklaşık %12’lik güncelleme oranıyla kıyaslandığında oldukça yüksek.

Ancak iPad’ler arasında iOS 16 kullanımı biraz daha düşük. Tüm iPad’lerin %71’i iOS 16’ya geçmiş durumda. iPadOS 15 kullananların oranı %20 iken, daha eski bir sürüm kullananların oranı %9.

Yeni modeller ve güncelleme Oranları

Son dört yılda piyasaya sürülen iPhone’ların %90’ı iOS 16’ya güncellendi. Aynı dönemde piyasaya sürülen iPad’lerin %76’sı iPadOS 16’ya geçti.

Yeni işletim sistemi iOS 17’nin getireceği özellikler arasında, yeni sağlık koçları ve günlük uygulamaları da bulunuyor. Bu yeni özelliklerin, kullanıcıların iOS 17’ye geçiş hızını nasıl etkileyeceği büyük bir merak konusu olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER