Teknoloji

iOS 16 istenmeyen SMS’lerden kurtulmaya yardımcı olacak

ios 16

iOS kullanıcıları istenmeyen bir iMessage aldıklarında “Mesajı bildir” yazısına dokunarak doğrudan Apple ile bilgi paylaşabiliyor. MacRumors sitesinin haberine göre, iOS 16 ile benzer bir çözüm SMS’ler için de sunulacak. Ancak bu özelliğin mobil operatörlerle birlikte yönetileceğini belirtmek gerekiyor. Şirketin hangi ülkelerde hangi mobil operatörlerle bu özelliği sunacağı şu an için bilinmiyor.

SMS’lerini “istenmeyen SMS” olarak işaretleyen kullanıcılar, hem göndericinin numarasını hem de mesajın içeriğini Apple ve mobil operatörleriyle paylaşacak. Normal şartlar altında istenmeyen mesajların yönetimi her ülkede farklı şekilde işliyor. Apple ise iOS’in içine entegre edilmiş hızlı bir çözüm sunuyor. Göndericiyi engelleme işleminin hâlâ manuel olarak yapılması gerekiyor.

İstenmeyen SMS’ler dünyanın dört bir yanında mobil cihaz sahipleri için büyük bir problem teşkil ediyor. Bu SMS’lerin dolandırıcılık amacıyla kullanılması da problemin ciddiyetini biraz daha artırıyor. İstenmeyen mesajları engelleyen RoboKiller uygulamasının verilerine göre, sadece geçtiğimiz mayıs ayında ABD’de 12 milyara yakın istenmeyen SMS gönderildi.

iOS 16 için hazırlanan ikinci geliştirici beta sürümü dağıtıma çıkmış durumda. İşletim sisteminin herkese açık beta sürümü temmuz ayında kullanıcılarla buluşacak. Tam sürüm içinse sonbaharı beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER