Teknoloji

iPad’ler iOS 16 ile yine ev kontrol merkezi olabilecek, ancak bir şartla

iPad’ler iOS 16 ile yine ev kontrol merkezi olabilecek, ancak bir şartla
Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

iOS 16 beta kodunda bulunan bir metin parçası, Apple’ın yeni güncellemeyle iPad’in ana hub desteğini kaldırmayı planladığını belirtiyordu. Ancak hikayenin tam olarak böyle olmadığı ortaya çıktı. Şirkete göre iPad, halihazırda yapabilecekleri için desteğini kaybetmiyor, ancak bundan sonra ev otomasyonu tarafında sunulacak önemli yenilikleri almayacak.

Apple’dan The Verge sitesine yapılan açıklamaya göre, “iOS 16 ve iPadOS 16, işlevsellikte herhangi bir kayıp olmadan iPad’i bir ana merkez olarak desteklemeye devam edecek”. Bu durum görünüşte umut verici olsa da, büyük bir hususa da dikkat çekmete fayda var. Apple, iPadOS 16’daki yenilenmiş Ev uygulamasına yeni bir mimari eklemeyi planlıyor ve iPad, bu mimariyle bir ev merkezi olarak desteklenmeyecek.

Apple’ın açıklaması “Bu sürümlerin yanı sıra, Home uygulaması daha da verimli ve güvenilir bir deneyim için yeni bir mimari sunacak. iPad, yeni mimariyle birlikte bir ev merkezi olarak desteklenmeyeceğinden, bu amaç için iPad’e güvenen kullanıcıların Ev mimarisini güncellemeleri gerekmiyor ve mevcut tüm özelliklerin keyfini çıkarmaya devam edebiliyorlar.” ifadesini içeriyor.

Apple, mimari yükseltmenin tam olarak neyden oluştuğu konusunda kesin konuşmamıştı. WWDC 2022 açılış konuşması yayını sırasında Apple’dan Corey Wang, “Özellikle birçok aksesuara sahip evler için daha verimli ve güvenilir olması için temel mimariden başlayarak [yeni Ev uygulamasını] sıfırdan yeniden tasarladık.” demişti. Apple şimdi, yeni Ev uygulamasını, bu yeni mimariye yükseltme yapmadan bir iPad’de kullanmaya devam edebileceğinizi söylüyor. Söz konusu yükseltme, daha sonraki bir iPadOS 16 güncellemesinde Ev uygulamasının ayarlarında mevcut olacak.

Eski mimarideki deneyime göre nasıl farkların olacağı henüz tam olarak bilinmiyor. Ancak iPad’lerin yeni akıllı ev standardı Matter’dan yararlanan aksesuarları kontrol edemeyeceğini biliyoruz. iPadOS 16 önizleme sayfasındaki bir dipnotta Apple, Matter aksesuarlarının bir ev merkezi olarak Apple TV ya da HomePod’a ihtiyaç duyacağını belirtiyor.

Günün Öne Çıkan Fırsatları

TP-Link Deco BE65, Wi‑Fi 7 ve 6 GHz desteğiyle ev ağını yeniliyor: 7.585,22 TL’ye yüzde 31 indirim
TP-Link Deco BE65, Wi‑Fi 7 ve 6 GHz desteğiyle ev ağını yeniliyor: 7.585,22 TL’ye yüzde 31 indirim
Satın Al
Havit Gamenote KB874L, kompakt mekanik klavye arayanlara yüzde 31 indirimle 1.246 TL
Havit Gamenote KB874L, kompakt mekanik klavye arayanlara yüzde 31 indirimle 1.246 TL
Satın Al
TP-Link UH6120C, dizüstüne 4K ekran ve Ethernet ekliyor: 1.667,81 TL’ye yüzde 13 indirim
TP-Link UH6120C, dizüstüne 4K ekran ve Ethernet ekliyor: 1.667,81 TL’ye yüzde 13 indirim
Satın Al
Sony WH-CH720N, ANC ve 50 saatlik pil ömrüyle 7.900 TL’ye indi
Sony WH-CH720N, ANC ve 50 saatlik pil ömrüyle 7.900 TL’ye indi
Satın Al
Logitech C270, görüntülü görüşmeler için mikrofonlu kamerayı 1.476 TL’ye getiriyor
Logitech C270, görüntülü görüşmeler için mikrofonlu kamerayı 1.476 TL’ye getiriyor
Satın Al
Tümünü Gör Daralt
Tüm Fırsatları Gör

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.

Apple; Apple TV HD, Apple TV 4K, HomePod ve HomePod Mini’nin yeni mimariye sahip ev hub’ları olarak destekleneceğini söylüyor. Dolayısıyla, şu anda iPad’inizi bir ana merkez olarak kullanıyorsanız ve Matter tabanlı yeni mimariden yararlanmak istiyorsanız, yukarıdaki diğer cihazlardan birini edinmeniz gerekebilir.

Teknoblog artık WhatsApp'taGünün en iyi teknoloji fırsatları ve kaçırmamanız gereken büyük haberler, telefonunuza gelsin.
Kanala Katıl