Teknoloji

iOS 16 iPhone’un Face ID deneyimine önemli bir yenilik getiriyor

ios 16 face id

Apple iOS 16 ile kullanıcılarına çok sayıda yeni özellik sunmaya hazırlanıyor. Ancak şirket işletim sisteminin tüm yeniliklerinden sahnede bahsetmedi. Sahnede bahsedilmeyen yeniliklerden birisi de yeni iOS sürümüyle birlikte Face ID’nin yatay moddayken de çalışacak olması. Konuyla ilgili bilgi, Apple’ın hazırladığı ön izleme sayfasında yer alıyor.

Artık kullanıcılar iPhone’larını yatay tutarken de Face ID ile telefon kilidini açabilecek, ödeme yapabilecek ve şifre alanlarını otomatik olarak doldurabilecek. iPad sahipleri için bu destek daha önceden de mevcuttu. Dolayısıyla iPhone kullanıcılarına da bu imkanın sunulması bekleniyordu.

Bu özellik kullanıma sunulduğunda Face ID’yi kullanmak için telefonu dikey vaziyette tutmak gerekmeyecek. Bir işlem için ekstra bir hamle yapmaya gerek olmamasının kullanıcı deneyimini iyileştiren bir dokunuş olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Apple’dan verilen bilgiye göre, bu özellikten sadece “destekleyen iPhone modelleri” yararlanabilecek. Ancak bunların hangileri olduğu konusunda şu an için bir açıklama yapılmış değil.

Apple sonbaharda yayınlanacak iOS 16 ile iPhone sahiplerine çok sayıda yeni özellik sunacak. Bunlar arasında kilit ekranlarının kişiselleştirilebilmesi, iMessage ile gönderilen mesajların düzenlenebilmesi gibi yenilikler de bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER