Manşetler

Apple iOS 16 ile bildirimleri yenileyecek, daha fazla sağlık takibi özelliği sunacak

ios 15.3.1 16

Apple’ın yeni iOS sürümünde kullanıcıları önemli iyileştirmeler bekliyor. Bloomberg’den Mark Gurman “Power On” isimli bülteninin en yeni sayısında iOS 16 ile kullanıcıların karşısına çıkması muhtemel yenilikler konusunda bilgi verdi. Gurman’a göre, Apple iOS 16 ile bildirimleri yenileyecek. Buna ek olarak, kullanıcılara sağlık takibi için de yeni özellikler sunulacak.

Ancak iOS’te kapsamlı bir tasarım değişikliği bekleyenler hayal kırıklığına uğrayabilir. Gurman, Apple’ın 2013’te yayınladığı iOS 7’den bu yana iOS’in kullanıcı arayüzünde kapsamlı bir değişiklik yapmadığını hatırlattı. Tecrübeli gazeteci, Apple’ın planladığı tasarım değişikliklerinin iPad’in çoklu görev arayüzünü değiştirmekten öteye gitmeyebileceğini belirtti.

Gurman, Apple’ın diğer platformları konusunda da bilgi vermeyi ihmal etmedi. Şirketin watchOS 9 ile aktivite ve sağlık takip özelliklerini iyileştireceğini belirten Gurman, detaylara girmedi. Apple’ın macOS ile sunacağı yenilikler ise daha belirsiz. Big Sur ile macOS’i iOS’e yaklaştıran şirket, Monterey ile Evrensel Denetim ve SharePlay gibi özellikleri kullanıcıların karşısına çıkarmıştı.

Yeni macOS sürümü, iOS 16 ve watchOS 9’un ön izlemesi WWDC 2022’de yapılacak. WWDC 2022’nin açılış etkinliği 6 Haziran’da gerçekleştirilecek. Apple’ın bu etkinlikte ürün tanıtımı yapması da ihtimaller arasında sayılıyor. Gurman, şirketin yeni MacBook Air’i WWDC 2022’nin açılışında tanıtabileceğini belirtti.

İLGİLİ HABERLER