Teknoloji

iOS 16 iCloud Paylaşılan Fotoğraf Arşivi özelliği olmadan çıkacak

ios 16 icloud paylaşılan fotoğraf arşivi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, iOS 16 yenilikleri arasında yer alan iCloud Paylaşılan Fotoğraf Arşivi özelliğinin çıkışını geciktiriyor. WWDC 2022’de duyurusu yapılan bu özellik, işletim sisteminin yeni sürümünün yayınlanacağı 12 Eylül’de, yani bugün çıkmayacak. Apple, iOS 16 özellikleri web sayfasında bu fotoğraflar özelliğinin gelişi için “Bu Yıl Sizinle” ibaresine yer veriyor.

Özellik kullanıma sunulduğunda, kişisel kitaplığınızdaki tüm fotoğrafları, belirli bir tarihten sonraki fotoğrafları veya belirli kişileri içeren fotoğrafları dahil etme seçeneğiyle birlikte, sizin ve en fazla beş kişinin bir fotoğraf koleksiyonunu otomatik olarak paylaşmanıza olanak tanıyor.

Apple’ın ilk iOS sürüm dağıtımında belirli özellikleri çıkarmaması geçmişe baktığımızda alışılmadık bir durum değil. Geçen yıl iOS 15; SharePlay, Evrensel Denetim ve AirPods için daha iyi Bul desteği olmadan kullanıma sunulmuştu. Daha sonra bu özellikler, ilerleyen birkaç ay içindeki ara sürümlerinde ortaya çıktı. Apple’ın iPad tabletleri için iPadOS 16 güncellemesi gecikecek ve bunun yerine iPadOS 16.1 gelecek olsa da, iOS 16’nın geciktirilen başka özelliği yok gibi görünüyor.

Apple’ın iPadOS 16 için ayrı bir yayın takvimine koymasının bu özelliğin gecikmesiyle bir ilgisi olabilir. İnsanların bu sürümü telefonlarına yükledikten sonra, iPhone’larıyla çektikleri ve başkalarıyla paylaştıkları fotoğrafların iPad veya Mac’lerde görünmemesi kafaları karıştırabilir. Üstelik özelliğin insanların kaybetmek istemeyeceği fotoğraflarla ilgili olduğu göz önüne alındığında, şirketin biraz daha dikkatli olması mantıklı görünüyor.

İLGİLİ HABERLER