Teknoloji

iOS 16 hazır, iPadOS 16 ve macOS Ventura için oklar ekim ayını işaret ediyor

ios 16.4

Apple mühendisleri iOS 16’nın final sürümü için hazırlıklarını tamamladı. Bloomberg’den Mark Gurman, Power On isimli bülteninin en yeni sayısında şirketin iPhone’un en yeni işletim sistemi için geliştirme sürecine geçtiğimiz hafta itibarıyla noktayı koyduğunu belirtti.

Apple’ın yeni işletim sistemlerinin nihai versiyonlarını dağıtımdan birkaç hafta önce hazır hâle getirmesi ve hem geliştiricilerin hem de denemek isteyen kullanıcıların erişimine açması şaşırtıcı bir durum değil. Şirket iOS 16 için altı adet geliştirici betası ve dört adet de herkese açık beta sürüm çıkarmış durumda. 7 Eylül’de yapılması beklenen iPhone 14 etkinliğine yaklaşık iki hafta varken hazırlıkların tamamlanması da olağan görünüyor.

Apple’ın iPhone 14 etkinliğinden bir hafta sonra iOS 16’yı dağıtıma çıkarmasına kesin gözüyle bakılıyor. Aynı dönemde watchOS 9 ve tvOS 16 güncellemelerinin de kullanıcılarla buluşması bekleniyor.

Şirketin diğer yeni işletim sistemleri içinse biraz daha sabretmek gerekecek gibi görünüyor. Gurman’ın verdiği bilgiye göre, iPadOS 16 ve macOS Ventura güncellemeleri ekim ayında dağıtıma çıkacak.

Bir süredir Apple’ın ekim ayında yeni Mac ve iPad’leri tanıtacağı bir etkinlik gerçekleştireceği söyleniyor. Yeni iPadOS ve macOS sürümlerinin de bu etkinliğin ardından tanıtılması oldukça mantıklı görünüyor.

iOS 16 ile sunulacak yenilikler arasında yeni kilit ekranı, daha yoğun Odak Modu entegrasyonu, Mesajlar ve FaceTime için yeni özellikler bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER