Teknoloji

iOS 16 güvenlik yamalarını otomatik olarak yükleyecek

ios 16 güvenlik
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iOS 16 güvenlik yamaları için büyük güncellemeleri bekleme zorunluluğunu ortadan kaldırıyor. Apple en yeni iOS sürümüyle birlikte Rapid Security Response (Hızlı Güvenlik Müdahalesi) adını taşıyan bir özellik sunuyor. Bu özellik sayesinde şirketin güvenlik yamalarını standart yazılım güncellemelerinden bağımsız şekilde sunması mümkün hâle geliyor.

iOS 16’da güvenlik odaklı başka özellikler de mevcut. Bunlardan biri olan Güvenlik Kontrolü sayesinde kullanıcılar, konum ve takvim bilgilerine başka kimlerin erişebildiğini hızlı şekilde görebilecek ve gerek duydukları takdirde erişimi sonlandırabilecek. Aynı işlem uygulamalar için de geçerli olacak.

iOS 16’da Ayarlar menüsünde bulunan Otomatik Güncellemeler bölümüne “Sistem ve Veri Dosyalarını Yükle” başlıklı yeni bir seçenek ekleyecek. Bu seçenek aktif hâle getirildiğinde güvenlik yamaları yazılım güncellemelerine bağlı olmaktan çıkacak. Yamalar otomatik olarak yüklenecek ve telefonu yeniden başlatmaya gerek olmayacak.

iOS 16’ya geçiş yapıldığında bu özellik otomatik şekilde aktif hâle getirilecek. Dolayısıyla güvenlik yamalarının otomatik yüklenmesini istemeyenlerin özelliği devredışı bırakması gerekecek.

iOS 16 güvenlik odaklı özellikler dışında başka yenilikler de sunuyor. Bunlar arasında kilit ekranının kişiselleştirilebilmesi, gönderilen mesajların düzenlenebilmesi ve Face ID için yatay mod desteği de yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER