Teknoloji

iOS 16 ile Bluetooth üzerinden iPhone’dan iPhone’a eSIM transferi mümkün olacak

ios 16 esim

Apple, yakında gelecek iOS 16 sürümünde kullanıcıların eSIM‘lerini yeni bir iPhone ile değiştirmeleri için kolay bir yöntem ekliyor. Twitter kullanıcısı Carson Waldrop, iOS 16’nın Bluetooth kullanarak mevcut bir iPhone’dan yeni bir iPhone’a eSIM kartlarının aktarılmasını desteklediğini tespit etti. Geçiş zahmetsiz görünüyor ve yeni bir iPhone satın aldığınızda telefon numaranızı kolayca aktarmanıza olanak tanıyacaktır.

Şu anda iOS’te, yeni bir iPhone satın alırsanız ve bir eSIM kullanıyorsanız, eSIM’in yeniden kaydı için operatörünüzle iletişime geçmeniz gerekiyor. Bazı operatörler bunu mobil uygulamalarında QR kodlarıyla zahmetsiz hale getirirken, bazıları kullanıcıların bir eSIM’i aktarmak için bir mağazaya gitmelerini gerekli kılıyor.

Apple’ın iOS 16’daki yeni eSIM takas desteği, söz konusu baş ağrılarından bazılarını ortadan kaldıracak gibi görünüyor. Ancak MacRumors eSIM’leri Bluetooth üzerinden aktarmanın yalnızca bir mobil operatör bu özelliği destekliyorsa mümkün olabileceğine işaret ediyor.

iOS 16 hâlâ beta sürümünde olduğundan, bu yeni özellik için operatör desteği şu anda büyük olasılıkla eksiktir. Bu nedenle iOS 16 eSIM yeniliği bu sonbaharda kullanıma sunulana kadar kaç operatör ve ülkenin bunu tam olarak destekleyeceğini bilmiyoruz.

iOS 16 şu anda geliştirici önizlemesi aşamasında bulunuyor. Araç takımlarıyla özelleştirilebilir kilit ekranları, iMessage’da mesaj düzenleme ve göndermeyi geri alma desteği, iCloud paylaşılan fotoğraf arşivi ve çok daha fazlası bu yeni mobil işletim sistemi sürümüyle birlikte kullanıcılarla buluşacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER