Teknoloji

Apple’dan iOS 16’nın mesaj düzenleme özelliğinde dikkat çeken değişiklik

ios 16

Apple iOS 16 ile iMessage için geri çekme ve düzenleme özelliklerini sunuyor. İşletim sisteminin en yeni geliştirici betası, bu özelliklere bazı sınırlamalar getiriyor. Kullanıcılar bir mesajı 15 dakika içinde sadece beş defa düzenleyebilecek. Buna ek olarak, 15 dakika olan mesaj geri çekme süresi de 2 dakikaya indirildi.

Yapılan değişiklikler bunlarla sınırlı kalmıyor. Daha önce düzenlenmiş bir mesajın altında sadece “Düzenlendi” ibaresi görülüyordu. Artık mesajın üstüne dokunulduğunda düzenleme geçmişini, yani mesajın eski versiyonlarını görmek mümkün oluyor.

Apple bu değişikliklerin neden yapıldığı konusunda bilgi vermedi. Ancak AppleInsider sitesinin haberine göre, düzenleme ve geri çekme özelliklerinin eski versiyonlarının suistimale açık olması nedeniyle şirket böyle bir değişikliğe gitti.

Mesajların düzenleme geçmişinin gösterilmesi sayesinde önlenebilecek durumlara şöyle bir örnek verilebilir: Bir mesajın düzenleme geçmişinin gösterilmesi, sizin normalde onaylamadığınız bir şeyi kabul etmiş gibi sunulmanızın önüne geçilebilir.

Kullanıcılar iMessage’ı tamamen devredışı bırakarak bu özellikleri durdurabilir. Ancak bunun da sohbetleri SMS’e yönlendireceğini unutmamak gerekiyor. iOS 16’nın nihai sürümü eylül ayı içinde kullanıcılarla buluşacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER