Teknoloji

iOS 16 Beta 5 ile birlikte uzun bir aradan sonra pil yüzdesi göstergesi yeniden görünüyor

ios 16
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple pazartesi akşamı iOS 16’nın beşinci geliştirici beta sürümünü yayınladı. Bu sürümle bir dizi değişiklik geliyor, ancak Twitter’daki paylaşımlar dikkatinizi çektiyse, herkesin ilgisini çekenin pil yüzdesi göstergesinin geri dönüş olduğunu görürsünüz.

Apple, iPhone X’un çentiğine uyum sağlamak için 2017’de bu simgeyi kaldırmıştı. Aradan geçen yaklaşık beş yılın ardından ilk kez, Denetim Merkezi’ni görmek için üst çubuğu alta sürüklemeden iPhone’unuzda tam olarak ne kadar pil kaldığını görmek mümkün olacaktır.

Geliştirici beta sürümüne kaydolduysanız, Ayarlar menüsünü açıp Pil bölümüne giderek göstergeyi durum çubuğunuza ekleyebilirsiniz. Ayarlar içinde yeni eklenmiş bir “Pil Yüzdesi” seçeneğini göreceksiniz. Ortaya çıkan simge, muhtemelen görmeye alışık olduğunuzdan biraz daha büyük gelecektir. Ek olarak, iPhone’unuzu bir şarj cihazına takarsanız simge yeşile döner ve pil yüzdesinin yanında bir şimşek simgesi görüntülenir. Tersine, iPhone’unuz düşük güç modundayken göstergenin rengi de sarıya döner.

Pil yüzdesini görme seçeneği iPhone XR, iPhone 11, iPhone 12 ve iPhone 13 mini’de mevcut değildir. Ayrıca, özelliğin iOS 16’nın son sürümünde yer alıp almayacağının da henüz kesin olmadığını söylemek gerekiyor. Apple’ın mobil işletim sisteminin bir sonraki sürümü bu yılın ilerleyen zamanlarında, muhtemelen eylül ayının ortalarında gelecek.

Apple’ın WWDC 2022’de duyurduğu iOS 16 ile gelecek daha dikkate değer yenilikler arasında yeni kilit ekranı özelleştirme seçenekleri, iMessage’daki metinleri düzenleme ve geri çağırma yeteneği ve Canlı Etkinlikler adı verilen gerçek zamanlı bildirimler yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER