Teknoloji

iOS 16.4 ile birlikte iPhone’lara yeni emoji simgeleri gelecek

ios 16.4

Apple, iOS 16.4 için ilk geliştirici beta sürümünü yayınladı. Bu sayede genişletilmiş emoji desteği, belirli diller için klavye güncellemeleri ve web uygulaması bildirimleri desteği dahil olmak üzere bazı ilginç güncellemelerin geleceğini öğrenmiş oluyoruz.

Yeni emoji simgeleri, geçtiğimiz eylül ayında kullanıma sunulan Unicode sürüm 15.0‘daki yenilikleri temel alıyor. Bazı önemli simgeler arasında titreyen bir yüz emojisi, “yeter” veya “orada dur” anlamında kullanılabilecek bir iten el ve Sihizmi temsil eden bir Khanda amblemi bulunuyor.

Uluslararası klavyeler için de bazı güncellemeler mevcut. Bunların arasında Korece klavye için varsayılan olarak etkinleştirilen otomatik düzeltme ve Ukraynaca için akıllı metin desteği bulunuyor.

Ayrıca Urduca, Punjabi ve Gujarati dahil olmak üzere bazı Güney Asya dilleri yeni beta sürümünde harf çevirisi düzenlerine sahip olacak. Muhtemelen bu güncellemeyle birlikte insanlar kelimeleri yazarken kendi alfabelerindeki harfleri kullanabilecek ve İngilizce otomatik düzeltmelere tabi olmayacak.

Ayrıca, iOS 16.4 beta sürümünde, web uygulamaları için bildirimleri etkinleştiren ve geçen yıl WWDC sırasında duyurulan yeni bir WebKit güncellemesi de bulunmaktadır. Web uygulamaları, kullanıcılardan anlık bildirimlere izin vermelerini isteyebilir. Örneğin, bir “abone ol” düğmesi gösterilir ve bu web uygulamasına dair izinler, bildirim ayarlarında diğer uygulamaların yanında görünür.

Apple Pencil’ı uyumlu cihazlarda kullanan herkes için, kalemle üzerinde bekletme özelliği artık eğim (yükseklik) ve yön (azimut) desteğine sahiptir.

Beta sürümünde Matter aksesuarları için de bir güncelleme var. Bu sayede Matter destekli aksesuarlar için “manuel ve otomatik yazılım güncelleme desteği” sağlayacak. Bu özellik, aksesuarların doğrudan Home uygulamasından güncellenmesine izin verebilir. Üstelik MacRumors’un bildirdiği üzere beta sürümü, Apple’ın iOS 16.2 ile kaldırdığı HomeKit mimarisi yükseltmesini yeniden sunuyor.

Ayrıca Apple, bu yazılıma güncellemesinde geliştirici güncellemelerini almak için bir geçiş sunuyor. Ayarlar menüsündeki yeni seçenek, kayıtlı bir Apple Kimliği kullanılarak geliştirici programına kayıtlı cihazlar için otomatik olarak etkinleştirilecek ve bu, gelecekte betaların yüklenmesi için varsayılan yol olacaktır. Böylelikle yapılandırma profilleri artık beta sürümlerine erişim izni vermek için kullanılmayacaktır, sadece işletim sistemindeki bir kontrolü açmanız yeterli olacak.

Son olarak, iOS 16.4, şu anda ABD’de T-Mobile tarafından desteklenen 5G bağımsız desteği için yeni bir ayara sahiptir. Yeni özellik, 3Gbps’ye kadar hızları etkinleştirebilir.

Apple’ın geniş kullanıcı kitlesine sunduğu en son güncelleme olan iOS 16.3.1 bu hafta başında dağıtıma çıkmıştı. Bu son güncelleme, yeni iPhone’lar ve Apple Watch’lardaki Trafik Kazası Algılama özelliğinde bazı ince ayarlamalar ve HomePod’larda Siri Bul istekleriyle ilgili sorunların giderilmesi gibi ufak tefek düzeltmeleri içeriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER