Teknoloji

iOS 16.1 beta sürümü pil yüzdesi göstergesini daha çok iPhone’a getiriyor

ios 16.1 beta
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iOS 16 ile birlikte sunulan dikkat çekici yeniliklerden birisi de durum çubuğunda pil yüzdesinin etkinleştirilebilmesi olmuştu. iPhone X ve daha sonrasında çıkan telefonlar için ilk kez sunulan bu özellik iPhone XR, iPhone 11 ve mini iPhone modellerinde kullanılamıyor. Ancak bu durum iOS 16.1 beta sürümüyle birlikte değişiyor. Söz konusu sürüm, pil yüzdesini bahsi geçen iPhone’larda da görmeyi mümkün hâle getiriyor.

iOS 16.1’ın ilk beta sürümü geliştiricilerin erişimine açılmış durumda. Yeni sürüm çeşitli yeni özellikleri beraberinde getiriyor. Bunlar arasında ön plana çıkan ise yukarıda da bahsettiğimiz gibi daha fazla modelde pil yüzdesinin gösterilebilmesi oluyor.

Apple bu iPhone’larda pil yüzdesinin neden gösterilemediği konusunda hiçbir zaman somut bir bilgi vermemişti. Ancak iPhone XR ve 11’de LCD ekranın bulunması ve Apple’ın da düşük piksel yoğunluklu ekranlarda ortaya çıkan sonucu sevmediği iddia edilmişti. iPhone 12 mini ve 13 mini’de ise ekran alanı yeterli olmadığı için bu yüzdenin gösterilemediği belirtilmişti.

Apple’ın pil yüzdesini durum çubuğuna ekleme imkanını sunması herkes tarafından coşkuyla karşılanan bir değişiklik değil. Pil ikonunun pil yüzdesindeki düşüşe paralel olarak boşalmaması, kullanıcılar tarafından kafa karıştırıcı olarak değerlendiriliyor. Yine de, çoğunluğun böyle bir imkana sahip olmaktan dolayı memnuniyet duyduğu söyleniyor.

iOS 16.1 beta sürümü yayınlansa da, nihai sürüm için ekim ayını beklemek gerekiyor. Apple iPadOS 16 beta sürümünü de ekim ayında kullanıcılarla buluşturacak.

İLGİLİ HABERLER