Teknoloji

iOS 15.2 iPhone’un parça değişim geçmişini gösterecek

ios 15.2

Apple, iOS 15.2 güncellemesiyle iPhone sahiplerine cihazlarında değişen parçalarla ilgili çok daha fazla bilgi verecek. Ayarlar menüsündeki Hakkında sekmesinde artık Parçalar ve Servis Geçmişi isimli yeni bir bölüm yer alıyor.

Burada değişen parçaların orijinal Apple ürünü olup olmadığı görülebilecek. Kısacası kullanıcılar cihazlarında orijinal parçaların kullanılıp kullanılmadığını kontrol edebilecek. Buna ek olarak, telefonun Apple tarafından en son ne zaman servise alındığı da bu bölüm aracılığıyla öğrenilebilecek.

iOS 15.2’den önce kullanıcılar sadece cihazlarına orijinal bir parçanın yerleştirilmemesi durumunda bu tarz uyarılarla karşılaşıyordu. Telefonunda herhangi bir parça değişimi yapılmayan kullanıcılar, Parçalar ve Servis Geçmişi bölümünü göremeyecek.

Akıllı telefona Apple’ın orijinal parçaları yerleştirildiği takdirde kullanıcılar Parçalar ve Servis Geçmişi üzerinden ilgili parçanın hangi gün ve tarihte telefona takıldığını görebilecek. Bilinmeyen bir parçanın tespiti durumunda yanına bir uyarı işareti eklenecek. Bu uyarılar parçanın orijinal olmaması veya daha önce başka bir iPhone’da kullanıldığının tespit edilmesi durumunda gösterilecek.

Apple’dan yapılan açıklamada, söz konusu mesajların sadece uyarı niteliği taşıdığı ve orijinal olmayan parçaların tespitinin cihazın çalışmasını engellemeyeceği belirtildi.

iPhone’un modeline bağlı olarak, Apple’ın sistemi farklı bileşenlerin durumunu tespit edebiliyor. iPhone XR ve Xs modellerinde sadece pil bilgisi gösterilecek. iPhone 11’de hem pil hem de ekran tamir bilgilerine yer verilecek. iPhone 12 ve 13’te ise pil ve ekranın yanı sıra kamera tamir bilgileri görülebilecek.

iOS 15.2 güncellemesinin çok yakında dağıtıma çıkması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER