Teknoloji

iOS 15.2 ile yakındaki AirTag’ler aranabilecek

ios 15.2
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, iOS 15.2 güncellemesiyle AirTag’lerin izinsiz ve habersiz takip için kullanımını engelleyecek yeni bir özellik daha sunacak. Güncellemenin beta sürümünde kullanıcılara konumlarını takip eden AirTag’ler için tarama yapma imkanı sağlanıyor.

Hâlihazırda kullanıcılar Bul uygulamasındaki Nesneler sekmesinden bu özelliğe erişebilecek. Tarama başlatmak için “Beni Takip Edebilen Nesneler” yazısına dokunmak yeterli olacak.

Başkasına ait takip edilebilen nesneler de tespit edilecek ve bilinmeyen nesne olarak gösterilecek. Apple daha sonrasında kullanıcılarına kendilerini takip eden cihazı devredışı bırakmak için uygulayabilecekleri adımları gösterecek.

Bu yeni özellik istenmeyen takibi engelleyecek olsa da, iki ucu sivri bir bıçak olarak da değerlendirilebilir. AirTag’ini bisikletlerinde, hırsızların çalabileceği eşyalarında ve hatta köpeklerinin tasmalarında saklayanlar bu özellik yüzünden hırsızları yakalama konusunda sıkıntı yaşayabilir. Ancak bu özelliğin iOS 15.2’nin nihai sürümünde daha farklı bir yapıda işleyebileceğini belirtmek gerekiyor.

Apple haziran ayında da AirTag’i istenmeyen takiple ilgili endişeler nedeniyle güncellemişti. Cihazın sahibinden ayrıldıktan sonra ses çalma süresi 3 günden 8 ila 24 saat arası rastgele bir süreye indirilmişti.

iOS 15.2 beta sürümü ile kullanıcılara sunulan bir diğer özellik de Dijital Miras adını taşıyor. Bu özellik kapsamında kullanıcılar hayatlarını kaybetmeleri durumunda hesaplarına ve bilgilerine erişebilecek kişiler belirleyecek. Söz konusu özellik “Legacy Contacts” (Mirasçı Kişiler) olarak adlandırılıyor. iOS 15.2’nin mevcut sürümünde bu özelliğe Ayarlar uygulamasındaki Şifre ve Güvenlik bölümü üzerinden erişilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER