Teknoloji

iOS 15.1 ve iPadOS 15.1 ekim ayı bitmeden yayınlanacak

ios 15.4
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın en yeni mobil işletim sistemleri iOS 15 ve iPadOS 15 geçtiğimiz ay dağıtma çıkmıştı. iOS 15 özellikle Apple Watch ile telefon kilidini açma özelliğini sekteye uğrattığı için kullanıcıları rahatsız etmişti. Bu sorunun çözümü için iOS 15.1 güncellemesini vakit kaybetmeden hazırlamaya koyulan Apple, söz konusu güncellemeyi yakında dağıtıma çıkaracak.

Hâlihazırda beta testi devam eden güncelleme, bu ay bitmeden dağıtıma çıkacak. @RobertCFO rumuzlu Twitter kullanıcısının paylaştığı bir ekran görüntüsü ise beklenen kesin tarihi veriyor.

Söz konusu ekran görüntüsünde Apple Ürün Güvenliği Ekibi’nden gelen bir e-posta görülüyor. Burada iOS ve iPadOS 15.1’in 25 Ekim’de dağıtıma çıkacağı belirtiliyor. Cupertino merkezli şirket için önem sıralamasında şu an için 18 Ekim’de gerçekleştirilecek Unleashed etkinliği daha önde yer alıyor. Apple genellikle etkinliklerinden 1 hafta sonra yazılım güncellemelerini dağıtıma çıkardığı için bahsedilen tarih gerçekçi görünüyor.

iOS 15.1 ile beklenen özellikler arasında SharePlay öne çıkıyor. SharePlay ile iPhone sahipleri FaceTime üzerinden arkadaşlarıyla eş zamanlı olarak bir video izleyebilecek veya şarkı dinleyebilecek. ProRes video desteği de güncellemeyle kullanıcılara sunulacak.

İLGİLİ HABERLER