Teknoloji

iOS 15 Kamera uygulamasında beğenilmeyen bir durumu ortadan kaldırabilir

ios 15 kamera ışık parlaması

Apple’ın iOS 15 beta sürümünün en son derlemesi kamera tarafında dikkate değer bir iyileştirmenin sunulabileceğini işaret ediyor. 9to5Mac’in haberine göre, açık hava fotoğraflarında görünebilen yeşil mercek parlamalarını işlenerek fotoğraflarda ince iyileştirmeler yapılıyor gibi görünüyor. Bu özellikten ilk olarak Reddit kullanıcısı Doubleluckstur iOSBeta alt dizininde bahsetti. ve The Verge, herkese açık beta sürümünü çalıştıran bir iPhone 12 Mini ile test ederek özelliğin çalıştığını görebildi.

Birçok iPhone kullanıcısı kamera uygulamasını kullanırken, özellikle kamerayı bir ışık kaynağına doğrulttuklarında ekranda yeşil renkli lekeler görmüştür. Getirilen özellik, çekilen fotoğraflarda oluşabilecek parlamaların önüne geçiyor. The Verge sitesinin belirttiğine göre, parlama vizörde görünse de, çekilen fotoğraflarda parlama görünmüyor. Site, Live Photo özelliğini açarak fotoğraf da çekmiş ve çekilen karelerin bazılarında parlama varken bazılarında olmadığını belirtiyor. Bu da resimde yazılım tabanlı bazı oynamalar yaptığını ortaya koyuyor.

Şimdiye kadar, işlemenin hangi iPhone modellerinde gerçekleştiği biraz belirsiz. Reddit ileti dizisinde, bir kullanıcı iPhone XS’lerinde yeşil noktanın kaldırıldığını görürken, bir başka kullanıcı bunun iPhone 8 Plus’ta çalışmadığını söylüyor. 9to5Mac, özelliğin A12 Bionic işlemcili veya daha yeni (yani XS ve XR’den sonraki) telefonlarla sınırlı olabileceğini tahmin ediyor. Özelliğin yalnızca yeni telefonlarda mevcut olması şaşırtıcı değildir: FaceTime için Canlı Metin veya Portre modu gibi iOS 15’in bazı özelliklerinde A12 Bionic zaten bir gereksinim olarak listelenmiştir.

Şimdiye kadar, bu işlemin hangi iPhone modellerinde gerçekleştiği konusunda ise belirsizlik hâkim. Reddit ileti dizisinde, bir kullanıcı iPhone XS’inde yeşil noktanın kaldırıldığını gördüğünü belirtirken, bir başka kullanıcı bunun iPhone 8 Plus’ta çalışmadığını söylüyor. 9to5Mac, özelliğin A12 Bionic işlemcili veya daha yeni (yani XS ve XR’den sonraki) telefonlarla sınırlı olabileceğini tahmin ediyor. Özelliğin yalnızca yeni telefonlarda mevcut olması şaşırtıcı sayılmaz. Örneğin, FaceTime için Portre Modu veya Canlı Metin gibi iOS 15’in bazı özellikleri için A12 Bionic bir gereksinim olarak listeleniyor.

Tabii ki, bu özelliğin keşfiyle birlikte onu eşeleyen ve sınırlarını bulmaya çalışan insanlar ortaya çıktı. DementedAvenger rumuzlu bir Reddit kullanıcısı, ağaçların veya pencere sinekliklerinin üzerinde hâlâ görünen parlama örneklerinin yanı sıra güneş yerine banyo ışığından gelen ışık parlamalarının olduğu fotoğraflar gösterdi.

Beta sürümlerinde her zaman rastladığımız gibi, burada gördüğümüz işlevsellik bir sonraki sürümde farklı olabilir veya tamamen ortadan kalkabilir. Yine de, Apple’ın zaman zaman görüntülerde ortaya çıkabilen yeşil lekelerden kurtulmak için çalıştığını anlıyoruz. iOS 15 ile birlikte bu alanda somut gelişmeler görmek güzel olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER