Teknoloji

Apple’dan iOS 15.6.1, watchOS 8.7.1 ve diğer ara güncellemeler

ios 15.6.1

Apple işletim sistemleri için güvenlik hassasiyetlerini gideren ve çeşitli sorunları çözen güncellemeler yayınladı. Şirketin belirttiğine göre, macOS 12.5.1, iOS 15.6.1 ve iPadOS 15.6.1 güncelleştirmeleri şu anda aktif biçimde kötüye kullanılıyor olabilecek çeşitli güvenlik açıklarını kapatıyor. Bu güncelleştirmeler dağıtıma sunuldu ve mümkün olduğu kadar kısa zaman içinde yüklenmelidir.

iOS 15.6.1 ve diğer güncellemelerin tümü de aynı hatayı düzeltiyor. CVE-2022-32894 olarak etiketlenen bir açık, uygulamaların “çekirdek ayrıcalıklarıyla rastgele kod yürütmesine” izin verebilen bir çekirdek güvenlik açığıdır. Diğeri olan CVE-2022-32893, “kötü amaçlı hazırlanmış web” aracılığıyla rastgele kod yürütülmesine izin veren bir WebKit hatasıdır. Her iki keşif de anonim bir güvenlik araştırmacısına atfediliyor. WebKit, Safari tarayıcısında ve içeriği oluşturmak ve görüntülemek için Apple’ın WebView makinesini kullanan Mail gibi uygulamalarda kullanılır.

Apple, macOS’un hâlâ düzenli şekilde güvenlik güncellemeleri alan iki eski sürümü; macOS Catalina veya Big Sur için eşdeğer güvenlik yamalarını yayınlamadı. Bu yamaları bu eski işletim sistemleri için yayınlamayı planlayıp planlamadığı veya bunların açıklardan etkilenip etkilenmediği ise henüz netlik kazanmadı.

iOS 15.6.1 dışında Apple Apple watchOS 8.7.1 güncellemesi de yayınladı

Apple diğer platformlarının yanı sıra watchOS 8 için de bir güncelleme yayınladı. Sürüm notlarına göre watchOS 8.7.1, bazı kullanıcılar için Apple Watch Series 3‘ün beklenmedik bir şekilde yeniden başlatılmasına neden olabilecek bir hatayı düzeltiyor. Bu nedenle güncelleme yalnızca Series 3 modelleri için mevcut, bu da Apple Watch Series 4 ve sonraki modellerin yayınlanan son güncellemeyi almayacağı anlamına geliyor. watchOS 8.7.1, güvenlik tarafında diğer platformlardaki gibi bir yama sunmuyor.

Apple’ın güncellemeler için sunduğu yazılım sürüm notları, diğer düzeltmelere veya özelliklere atıfta bulunmuyor. Apple şu sıralar iOS 16, iPadOS 16, watchOS 9 ve macOS Ventura‘yı aktif olarak geliştiriyor ve bu güncellemeler sonbaharda kullanıma sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER