Teknoloji

iOS 15.4 ile Kestirmeler için memnun edecek bir değişiklik geliyor

ios 15.4 kestirmeler

Apple’ın yakında çıkacak iOS 15.4 yazılım güncellemesi, Kestirmeler uygulamasına fark yaratacak bir değişikliği ekleyecek gibi görünüyor. Fjorden geliştiricisi Florian Bürger‘in geçtiğimiz günlerde fark ettiğine göre, kullanıcıların cihazlarında kurdukları kişisel otomasyonlar için inanılmaz derecede rahatsız edici bildirimleri devre dışı bırakma imkanı geliyor.

Kestirmeler uygulamasını düzenli olarak kullanmayanlar için kısaca açıklayacak olursak, otomasyon özelliği, Apple’ın kullanıcılarına erişim sağladığı en kullanışlı ve güçlü araçlardan biridir. Bu, kullanıcıların bir iPhone’da çeşitli koşullar için temel seviyede “eğer / o zaman” tetikleyicileri kurmalarına izin verir. Günün belirli bir saatinde veya bir yere varınca, belirli bir kişiden e-posta veya SMS alınca, bir Wi-Fi ağına bağlanınca, cihazı bir NFC etiketine dokundurunca, bir uygulama açınca ya da  telefonunuzun pil ömrü belirli bir seviyeye ulaştığında bunlar tetiklenebilir.

https://twitter.com/FlorianBuerger/status/1490623051549061122

Doğru biçimde kullanıldığında, Kestirmeler çok faydalı oluyor. Örneğin e-kitap okuma uygulamanız açıkken bildirimleri devre dışı bırakmak, böylece huzur içinde okuyabilmek; telefonunuzun pili yüzde 50’nin altına düştüğünde otomatik olarak düşük güç modunu açmak veya Apple TV uygulamasını açtığınızda döndürme kilidini devre dışı bırakmak gibi işler için kestirmeler gerçekten kullanışlı oluyor.

Ancak iOS 15.4’e kadar Apple, koşulların her tetiklendiği seferde zorunlu bildirimler oluşturarak özelliği daha önce genel görevler için neredeyse kullanılamaz hâle getirmişti. Yeni güncelleme, kullanıcıların bu bildirimleri devre dışı bırakmasına olanak tanıyan bir kontrol ekleyerek Apple’ın Kestirme otomasyonlarını, her tetiklediğinizde görünen spam içerikli bildirimleri kaldırmanıza izin verecek ve bunu günlük görevler için çok daha kullanışlı hâle getirecek.

Bildirimleri devre dışı bırakmak için, otomasyona dokunun. Eğer en son iOS 15.4 beta sürümünü çalıştırıyorsanız, görünecek olan yeni “çalıştırıldığında bildir” düğmesini kapatın. Bunu her bildirim için yapmanız gerekecek, ancak bir kez doğru bir şekilde ayarladıktan sonra, otomasyonlarınız için Kestirmeler tarafından bir daha asla rahatsız edilmeyeceksiniz.

Yine de burada dikkat edilmesi gereken birkaç husus var. Yeni ayar, tüm Kestirmeler için değil, yalnızca Kestirme otomasyonları içindir. Bu, örneğin özel iOS simgeleri için bir geçici çözüm olarak Kestirmeler kullanıyorsanız, bir uygulamayı bu yöntemle açtığınızda göreceğiniz bildirim tabelasını kaldırmanın bir yolu olmadığı anlamına gelir.

iOS 15.4, daha yeni model iPhone’larda bir maske takarken Face ID’yi kullanma ve bir dizi yeni emoji seçeneği ekliyor. Güncelleme şu anda genel beta aşamasında bulunuyor, ancak önümüzdeki haftalarda nihai sürümün yayınlandığını görebiliriz.

İLGİLİ HABERLER