Teknoloji

iOS 15.0.1 güncellemesi ile Apple Watch ile kilit açma sorunu çözülüyor

apple watch ile kilit açma

Apple’ın iPhone 13 serisi geçen hafta yurt dışında piyasaya sürüldükten sonra bazı kullanıcılar yüz maskesi takarken yeni telefonlarının kilidini açmak için Apple Watch’larını kullanamadıklarını rapor etmeye başladılar. Şirket, bir düzeltmenin yolda olduğuna dair söz vermişti ve bu haftanın başlarında düzeltme bir iOS 15.1 beta sürümünde ortaya çıktı.  Ancak Apple, sorunun çözümü için daha fazla bekletmedi ve düzeltme şimdi iOS 15.0.1 sürümünün bir parçası olarak herkes için dağıtıma çıktı.

Apple’ın resmi güncelleme notları, güncellemenin başka hata düzeltmeleri içerdiğini söylüyor. Detaylarda ise Ayarlar uygulamasının yanlış bir şekilde depolama alanının dolu olduğu uyarısını görüntülemesi sorununa çözüm bulduğu belirtiliyor. Güncelleme, iPhone 13 Pro için yaklaşık 609 MB’lık bir büyüklüğe sahip.

ios 15.0.1

Geçtiğimiz nisan ayında Apple, yüz maskesi takarken Face ID donanımlı bir telefonun kilidini açmak için Apple Watch’unuzu kullanma özelliğini eklemişti. Bunun pandemi nedeniyle birçok durumda maskelerin hâlâ önerilmesi nedeniyle kullanışlı bir özellik olduğu kanıtlandı. Bu yeni yazılım güncellemesiyle, özelliğin çalışmasını engelleyen hatadan etkilenen iPhone 13 kullanıcıları, kullanışlı kilit açma özelliklerinden yeniden yararlanabilecek gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER