Teknoloji

iOS 14 yepyeni duvar kağıdı ayarlarıyla gelecek

ios 14 duvar kağıdı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın iOS için yeni bir duvar kağıdı ayarları paneli tasarladığına dair ipuçları, geçen ay sızan iOS 14 erken sürümü sayesinde ortaya çıkmıştı. Görsellerin kategorilere ve bunun gibi diğer unsurlara göre ayrıldığı görülmüştü. 9to5Mac‘in belirttiğine göre, Apple’ın dahili materyalleriyle ilgili zaman zaman bazı görüntüler paylaşan DongleBookPro rumuzlu bir Twitter hesabı, iOS 14’te duvar kağıdı ayarlarının nasıl çalıştığını gösteren birkaç ekran görüntüsü yayınladı.

Ekran görüntüleri daha önce 9to5Mac tarafından iOS 14 kodlarından çıkarılan görüntülerle örtüşüyor. Duvar kağıtları koleksiyonlara göre ayrılmış. “Klasik Çizgiler”, “Dünya ve Ay” ve “Çiçekler” gibi kategorilerle daha organize bir görünüm sunuluyor. Tüm duvar kağıtlarının bir arada gösterilmesi yerine, kullanıcılar her bir koleksiyonda gezinerek belirli bir duvar kağıdını daha kolay bulabilirler.

Duvar kağıtlarının ortaya çıkardığı yeni bir seçenek de “Ana Ekran Görünümü” oluyor. Bu, Apple Watch uygulamasındaki saat kadranı ayarlarına benziyor. Bu özellik etkinleştirildiği takdirde kullanıcılar sadece ana ekranda kullanılabilen akıllı dinamik duvar kağıdı tanımlayabilecek. Bu dinamik duvar kağıtlarının arasında, mevcut duvar kağıdına bağlı olarak oluşturulan düz renkli, bulanık ve koyu renkli versiyonlar bulunuyor.

Bu yeni seçenek etkileyici görünse de, iOS 14’te daha büyük bir özelliğin parçası olabilir. iOS 14’ün kodlarında “Avacado” kod adıyla nitelendirilen bir özelliğe rastlanmıştı. Bu, Ana ekranı kontrol eden Springboard uygulamasıyla ilgili.

Apple’ın ilk kez iPhone ve iPad ana ekranında, gerçek anlamda görsel bileşen desteği sunmak için çalıştığını söyleyebiliriz. iPadOS 13’te gördüğümüz sabitlenmiş görsel bileşenlerin yerine, iOS 14’teki bileşenler herhangi bir uygulama ikonu gibi istenilen yere taşınabilecek. Bu özellik hâlâ test aşamasında ve Apple’ın rafa kaldırma ihtimali de bulunuyor.

Bununla birlikte, kullanıcıların kilit ekranı için bir arka plan fotoğrafı belirlemeleri ve ana ekran için de düz veya bulanık versiyonunu seçmeleri mümkün olabilir. Birden fazla görsel bileşenin ve detayın olduğu bir ekranda bir de normal fotoğrafın duvar kağıdı olarak ayarlanması kafaları karıştırabilir.

İLGİLİ HABERLER