Teknoloji

iOS 14 ve iPadOS 14 ile varsayılan internet tarayıcısı ve e-posta uygulaması değiştirilebilecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, iOS 14 ve iPadOS 14 ile iPhone ve iPad sahiplerine varsayılan internet tarayıcısını ve e-posta uygulamasını değiştirme imkanı sunacak. Şirket bu önemli değişiklikten WWDC 2020 sunumunda özel bir slayt eşliğinde bahsetti.

Apple bu değişikliğe dair tüm detayları açıklamış değil. Ancak iOS 14’ün ön izleme sayfasında kullanıcıların bir bağlantıya ya da e-posta gönderme ikonuna dokunduklarında açılacak tarayıcıyı ya da e-posta uygulamasını belirleyebilecekleri bilgisi görülüyor. Şirket tarafından The Verge sitesine verilen bilgiye göre, geliştiricilerin de uygulamalarını bu özelliğe uygun şekilde güncellemesi gerekecek.

Apple’ın sadece tarayıcıdan ve e-posta uygulamalarından bahsetmesi, şirketin bu özgürlüğün kapsamını şimdilik sınırlı tuttuğunu gösteriyor. Dijital asistan ve müzik uygulaması konusunda böyle bir imkanın tanındığını işaret eden bir açıklama henüz gelmiş değil.

ios 14

Böylelikle iPhone ve iPad sahipleri, e-posta bağlantılarına doğrudan Gmail veya Outlook üzerinden ulaşabilecek. Ya da WhatsApp üzerinden gönderilen bir web bağlantısını Chrome veya Firefox ile açmak mümkün olacak.

Apple iOS 14 ve iPadOS 14 ile internet tarayıcısı kısıtlamalarını gevşetse de, bazı kısıtlamaları hâlâ canlı tutuyor. Üçüncü taraf tarayıcıların hâlâ Apple’ın WebKit’ini temel tarayıcı motoru olarak kullanması gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER