Teknoloji

iOS 14’ün sızan erken sürümüyle ilgili dikkat çeken iddia

iphone indirim fırsatı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Güvenlik araştırmacıları, korsanlar ve blog yazarları en erken şubat ayından bu yana iOS 14’ün ilk versiyonlarından bir tanesine erişme şansına sahip. Söz konusu iddia Vice tarafından dillendiriliyor.

Son birkaç aydır iOS 14 ile ilgili birçok sızıntıya rastlıyoruz. Görünüşe göre, bu bilgiler de işletim sisteminin ilk versiyonlarının bir tanesinden elde ediliyor. Normalde Apple’ın yazılım güncellemeleriyle ilgili ufak bilgi kırıntılarının, Apple bunları resmi olarak duyurmadan önce gelmesine alışığız. Ancak bir basın bültenini doldurmaya yetecek miktarda sızıntının aylar önce web’e düşmesine pek tanık olmamıştık. Belki de uzun zamandır ilk kez böyle bir durumla karşı karşıyayız.

iOS 14’ün şimdiye kadar sızan özellikleri arasında yeni bir fitness uygulaması, Apple Pencil için PencilKit API, iMessage güncellemeleri, yeni bir ana ekran görünümü, QR kodu taratarak üçüncü taraf uygulamaları test etme imkanı, iCloud Anahtar Zinciri için kapsamlı yenileme gibileri bulunuyor. Ne var ki, eğer bu sızıntılar iOS 14’ün aralık ayındaki bir derlemesini temel alıyorsa, Apple’ın bunları yeni işletim sisteminin tanıtımından önce kaldırması veya geciktirmesi de ihtimal dahilinde görülüyor.

Önceki yıllarda Apple, iOS’in geliştiricilere özel ilk beta versiyonunu haziran ayında düzenlenen Dünya Geliştiriciler Konferansı (WWDC) etkinliğinde dağıtıma sunardı. Bu yıl 22 Haziran’da başlayacak ve sadece internet üzerinden düzenlenecek WWDC 2020 için de aynı durum geçerli olacaktır. Apple, konuyla ilgili olarak yayınladığı son basın bülteninde, “31. kez düzenlenen WWDC20, dünyanın dört bir yanındaki milyonlarda yaratıcı ve yenilikçi geliştiricinin iOS, iPadOS, macOS, tvOS ve watchOS’in geleceğini önceden görmesi ve tüm dünyadaki Apple müşterilerinin yaşamlarını zenginleştiren uygulama deneyimleri geliştirmek için çalışan Apple mühendislerinden bilgi alması için bir fırsat olacak.” ifadesi yer alıyor. Apple, genelde iOS’in gelecek versiyonunu sonbaharda yeni iPhone modellerinin piyasaya çıkışında hemen önce dağıtmaya başlıyor.

İLGİLİ HABERLER