Teknoloji

iOS 14 otomatik çeviri ve yeni Apple Pencil özellikleri getirecek

ios 14 özellikleri

Son çıkan bir habere göre, Apple iOS 14 ile birlikte Safari’ye dahili çeviri desteği getiriyor. Aynı zamanda iPad’lerde Apple Pencil desteğinin artırılması da gelecek özellikler arasında yer alıyor.

iOS 14 çıktığında, web sayfalarını diğer dillere çevirmek için Google Çeviri gibi başka bir servisi kullanmanıza gerek kalmayacak. Çevirmek istediğiniz sayfaları elle seçebilecek veya ana dilinizde olmayan herhangi bir dildeki web sitesinin otomatik olarak tercüme edilmesini sağlayabileceksiniz.

9to5Mac sitesi, daha önce iOS 14 ile gelecek özellikler konusunda erken bilgi sahibi olmuş ve bunları detaylı biçimde haberleştirmişti. Henüz geliştiricilere veya son kullanıcılara dağıtılmayan iOS 14 özellikleri arasında bu çeviri özelliği de katılmış oluyor.

iOS 14 ile gelecek çeviri sadece Safari’de çalışmayacak

Safari çeviri özelliği, sistem geneline yayılmış daha geniş bir çözüme doğru atılmış bir ilk adım niteliğini taşıyor. Aynı zamanda bu özellik diğer uygulamalarla da test ediliyor gibi görünüyor. Özellikle App Store’dan bahsediliyor, açıklamalar ve yorumların işletim sistemi tarafından kullanıcının ana diline otomatik olarak çevrildiği belirtiliyor.

İlginçtir ki, çeviriler çevrimdışı da çalışıyor ve bir internet bağlantısına ihtiyaç duyulmuyor.

iOS 14 ile Apple Pencil desteği zenginleşecek

iOS 14 ile ilgili olarak ortaya çıkarılan bir başka yeni özellik de Safari’de iPad’ler için daha geniş Apple Pencil desteği oluyor. Bu sayede iPad’lerde Pencil ile sadece yukarı ve aşağı kaydırma ya da seçim yapmanın ötesine geçebileceksiniz. Web sayfalarını işaretleme, üzerinde çizim yapma gibi özellikler yolda görünüyor.

Tercümelerin ve yeni Pencil desteğinin tam olarak nasıl çalışacağı henüz ortaya çıkmadı. Ayrıca Apple da iOS 14 duyurusunu henüz gerçekleştirmedi veya yeni özelliklerin tanıtımını henüz yapmaya başlamadı. Bunlar için 22 Haziran’da internet üzerinden düzenlenecek olan WWDC 2020 etkinliğini bekliyoruz.

Ayrıca WWDC 2020 etkinliğinde yeni iOS 14 özellikleri ile birlikte iOS 14’ün yüklenebileceği cihazlar ile ilgili bilgileri de alma imkanına sahip olacağız. Buna ek olarak herkese açık beta sürümünü de yükleme imkanına da erişeceğiz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER