Teknoloji

iOS 14 ile iPad’lerde daha kapsamlı fare desteği yolda

ipados inceleme apple ipad
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iOS 14’ün fare imleci için sistem genelinde, daha da iyileştirilmiş bir destek sunması bekleniyor. iPadOS 13 ile birlikte basit seviyede bir fare desteği getirilmişti, ancak bunu açmak için erişilebilirlik menüsü içinde gezinmek gerekiyordu. 9to5Mac sitesinin bulgularına göre, iOS / iPadOS 14 ile birlikte daha zengin ve donanımlı bir fare desteği yolda.

9to5Mac, bir Mac bilgisayarda fare kullanırken gerçekleştirilen çeşitli işlevlerin iOS’e de getirileceğini kaydetti. Bir örnek, fare imlecinin üstüne geldiği unsura göre tür değiştirmesi. iPadOS 13’te gördüğümüz fare imleci yarı saydam ve ortasında da bir nokta bulunan yuvarlak şekilden ibaret. İki parmakla tıklatarak sağ tıklama yapmak gibi Mac benzeri hareketler de iOS 14 için geliştiriliyor.

İzleme dörtgenli Smart Keyboard için yeni ipucu

9to5Mac’in incelediği iOS 14 sürümünde iki yeni Smart Keyboard modeline ait referansların da var olduğu görünüyor. Geçen ayın sonunda Apple’ın dahili izleme dörtgenli yeni bir Smart Keyboard üzerinde çalıştığı haberi çıkmıştı. Söz konusu iOS 14 kodunda yeni Smart Keyboard aksesuarlarının bir izleme dörtgenine sahip olup olmayacağı bilgisi yok. Ancak “tıklamak için tıklatma” ayarı var ve bu da sadece bir Apple izleme dörtgeni kullanılırken etkinleştirilebilecek bir ayar gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER